NEVARNO

Premierja so ugrabili

Objavljeno 10. oktober 2013 11.22 | Posodobljeno 10. oktober 2013 12.00 | Piše: STA, A. L.

Libijska vlada je napovedala, da se bo zaradi ugrabitve sestala na izredni seji, državljane pa je pozvala, naj ostanejo mirni.

Ali Zeidan.

TRIPOLIS – Oborožena skupina je davi ugrabila libijskega premierja Alija Zeidana, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila libijska vlada. Pozneje je skupina nekdanjih upornikov sporočila, da so premierja aretirali. »Premierja Zeidana je skupina oboroženih nekdanjih upornikov iz neznanega razloga odpeljala na neznan kraj,« piše v sporočilu vlade. Po neuradnih navedbah so ga odpeljali iz hotela v Tripolisu, kjer sicer prebiva.

Poziv državljanom

Medtem je skupina nekdanjih libijskih upornikov Operativna celica revolucionarjev na facebooku sporočila, da so premierja »aretirali po nalogu državnega tožilca in v skladu z libijskim kazenskim zakonikom«. Omenjena skupina je načeloma podrejena ministrstvoma za obrambo in za notranje zadeve, pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP.

Libijska vlada je napovedala, da se bo zaradi ugrabitve sestala na izredni seji, državljane pa je pozvala, naj ostanejo mirni. Do ugrabitve je prišlo pet dni po tistem, ko so ameriške posebne enote v Libiji ujele domnevnega vodjo teroristične mreže Al Kaida Abuja Anasa al Libija.

Deli s prijatelji