DRAGA PRIČESKA

Predsednika frizira za 10 tisočakov na mesec

Objavljeno 16. julij 2016 16.13 | Posodobljeno 16. julij 2016 16.15 | Piše: U. S.

Štrenasti in tenki lasje francoskega predsednika dvigajo prah. Olivier je na voljo 24 ur na dan in je zavezan k molčečnosti.

Valerie se oklepa položaja prve dame.

PARIZ – Štrenasti, tenki in sumljivo temni lasje Françoisa Hollanda in njegova dolgočasna pričeska nikoli niso bili deležni pretirane pozornosti, v nasprotju z njegovimi razrahljanimi kravatami, ki imajo celo svojo spletno stran. Te dni pa je vse večja pleša francoskega predsednika postala del škandala, ki so mu že nadeli ime coiffeurgate (afera frizer). Tednik Le Canard Enchaîné je namreč razkril, da predsednikov osebni frizer Olivier B. dobi skoraj 10.000 evrov na mesec, kajpak iz javne denarnice. Razkritje je seveda dvignilo prah zaradi ekstravagantnega zapravljanja predsednika, ki je nekoč sam o sebi povedal, da je gospod običajni.

»Razumem vprašanja in razumem sodbe,« je dejal vladni predstavnik Stephane Le Foll, ko je potrdil frizerjevo plačo: 9895 evrov na mesec. »Vsak hodi k frizerju, kajne?« je dodal Le Foll. »Ta frizer dela zunaj svojega salona in je na voljo 24 ur na dan.« A ne dobi le plače, je poročal tednik, ampak še nadomestilo za stanovanjske stroške in druge ugodnosti, povezane z družino. In da je povpraševanje po njem tako veliko, da zamudi celo rojstnodnevne zabave svojih otrok. Zaposlen je od leta 2012, odkar je Hollande izvoljen, in ga spremlja na potovanja v tujino, v pogodbi pa ima tudi člen, ki ga zavezuje k molčečnosti o svojem delu in morebitnih drugih informacijah, ki jih izve. Mimogrede: Hollande na leto zasluži 179.000 evrov ali 14.900 na mesec.

Sébastien Huyghe, predstavnik desničarskih republikancev Nicolasa Sarkozyja, je predsednikove navade, povezane z lasmi, opisal kot obsedenost človeka, ki je izgubil stik z realnostjo. Ogorčenje politikov so presegli uporabniki twitterja, ki so predstavili številne ideje za morebitni novi videz predsednika: od pričeske Margaret Thatcher in celo angleške kraljice do nogometaša Zlatana Ibrahimovića

Deli s prijatelji