ŽALOSTNO

Pred strmoglavljenjem egiptovskega letala detektorji zaznali dim

Objavljeno 21. maj 2016 11.08 | Posodobljeno 21. maj 2016 11.08 | Piše: STA, A. L.

Sistem ga je najprej zaznal na stranišču, potem pa še v prostoru za elektroniko.

KAIRO – Nekaj minut pred četrtkovim strmoglavljenjem letala letalske družbe EgyptAir v Sredozemsko morje so detektorji zaznali dim v letalu, je razvidno iz podatkov, ki se avtomatsko prenašajo z letala na strežnike letalske družbe. »V letalu je bil požar,« je za Deutsche Welle dejal letalski strokovnjak Tim van Beveren. Uradno teh navedb še niso potrdili.

»Sistem je poslal zelo jasne informacije. Na stranišču na letalu je zaznal dim, minuto kasneje pa tudi v prostoru za elektroniko,« je še dejal van Beveren.

Niso potrdili ne zanikali

Neimenovani predstavnik egiptovske uprave za civilno letalstvo je dejal, da preiskava tovrstnih navedb, ki jih še ne morejo potrditi ne zanikati, poteka. Neimenovani predstavnik ZDA je za Reuters poudaril, da gre za nepotrjene informacije.

Airbus A320 s 66 ljudmi na krovu je bil na poti iz Pariza v Kairo, v četrtek ponoči pa je izginil z radarjev nad Sredozemskim morjem. Vzrok strmoglavljenja še ni znan. Egiptovska vojska je v petek potrdila, da je v Sredozemskem morju pred obalo Aleksandrije našla razbitine pogrešanega letala.

Deli s prijatelji