BOJIJO SE

Pred ebolo iz države bežijo tudi zdravniki

Objavljeno 16. avgust 2014 13.20 | Posodobljeno 16. avgust 2014 13.20 | Piše: STA, P. J.

Tudi zdravstveno osebje se boji okužb.

ABUJA, ŽENEVA – V Nigeriji vedno več zdravnikov in drugega zdravstvenega osebja beži iz bolnišnic, ker se bojijo okužbe z ebolo. Še posebno je prizadeta bolnišnica Yaba Mainland v Lagosu. Številni uslužbenci so jo namreč zaradi pritiska družin zapustili. V Nigeriji so sicer doslej zabeležili 11 primerov okužbe z ebolo. V petek je zaradi smrtonosnega virusa umrla še ena oseba – medicinska sestra. Število mrtvih v Nigeriji je tako naraslo na štiri. Razmere poslabšuje tudi stavka zdravnikov, ki traja že več kot sedem tednov.

Strah jih je

»Vse je očitno zelo strah ebole in nihče ne želi pomagati, kar seveda povzroča še večje težave,« je povedal zdravstveni komisar v Lagosu Jide Idris in dodal, da so po novici, da je umrla medicinska sestra, nekateri zdravstveni uslužbenci »kar zbežali«, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Poleg Nigerije je epidemija ebole prizadela še tri druge zahodnoafriške države – Liberijo, Gvinejo in Sierro Leone. V petek zvečer je Svetovna zdravstvena organizacija razkrila, da so do srede zabeležili 2127 okužb z ebolo in 1145 smrtnih žrtev.

Deli s prijatelji