SUPER TOREK

Poziv Romneyja Obami: Čas je za odhod

Objavljeno 06. marec 2012 09.34 | Posodobljeno 06. marec 2012 09.34 | Piše: T. L.

Tako imenovani super torek je lahko ena od prelomnic v predsedniški dirki.

Mitt Romney.

NEW YORK – V desetih zveznih državah hkrati bodo republikanski volivci na strankarskih zborovanjih in volitvah izbirali svojega predsedniškega kandidata. Izbrali bodo več kot 400 delegatov, ki jih bodo predstavljali na strankarski konvenciji meseca avgusta. Predvidevanja kažejo, da se zmaga obeta Mittu Romneyju, ki je – kljub zadržkom – dobil podporo večine. Milijarder Romney je že najavil, da je pripravljen na boj z Barackom Obamo na predsedniških volitvah. Obami tako sporoča: »Gospod predsednik, izbrani ste, da vodite, odločili ste se slediti, in zdaj je napočil čas, da odidete.«

Tako imenovani super torek je lahko ena od prelomnic v predsedniški dirki, analitiki pa bodo najbolj pozorno spremljali razplet v zvezni državi Ohio, ki bo ponovno ključnega pomena na novembrskih volitvah. Bitka med Mittom Romneyjem in Rickom Santorumom je namreč zelo izenačena. 

Volitve in zborovanja bodo potekali v Ohiu, v Georgiii, Massachusettsu, na Aljaski, v Tennesseeju, Oklahomi, Vermontu, Virginiji, Idahu in Severni Dakoti, poroča BBC.

Deli s prijatelji