NAJHUJŠE

Poziv občanom: Pripravite vodo, sveče, hrano in zdravila

Objavljeno 20. september 2017 11.40 | Posodobljeno 20. september 2017 11.40 | Piše: Ma. M.

Zaradi napovedi nadaljnjega deževja civilna zaščita poziva občane, naj pripravijo zaloge vode, hrane, sveč in drugih nujnih potrebščin.

OGULIN – Civilna zaščita iz hrvaškega mesta Ogulin zaradi slabe vremenske napovedi za prihajajoče dni in mogočega vodnega vala poziva ljudi, naj se na to pripravijo.

Svetujejo jim, da pripravijo ustekleničeno vodo, sveče, vžigalice, baterije, ročne svetilke, radijske sprejemnike, hrano in zdravila. Zavod za zdravstveno varstvo pa je objavil navodila za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni, piše Index.

Ogulinski župan je dejal, da delajo vse za ublažitev posledic novega vodnega vala in poplav. Pričakujejo namreč, da se bo reka Dobra razlila. Gasilci in civilna zaščita gradijo nasipe, polnijo vreče s peskom, ki jih nato dostavljajo občanom po potrebi.

Vremenske napovedi kažejo, da bi lahko deževalo še vso sredo, zato se pripravljajo na najhujše. Že zdaj namreč ne zmorejo sanirati vsega, kar je poplavljeno, čeprav pravijo, da je trenutno stanje na terenu pod nadzorom.

Deli s prijatelji