VELIKO SRCE

Poštar Filip postal glavna faca Srbije

Objavljeno 18. oktober 2013 11.25 | Posodobljeno 18. oktober 2013 11.25 | Piše: D. P.

»Ti si najboljši, še boljši si od dedka Mraza,« je dejal osemletni Aleksander, eden od otrok, ki jim je Filip polepšal krut vsakdan.

Filip Filipović.

BEOGRAD – Filip Filipović ni navaden srbski poštar, ampak dobra duša, ki vsak dan polepša dan številnim družinam na jugu Srbije. »Vedel sem, da se ne bom mogel obrniti proč, da se ne bi soočil z realnostjo. Tu živijo ljudje, ki so osamljeni in zapuščeni,« pravi Filipović, ki je že postal svetovna zvezda – k temu sta pripomogla zapisa v agenciji AFP in tajskem Bangkok Postu.

15 kilometrov do šole

Več kot deset vasi je v njegovem revirju na meji s Kosovom. Otroci hodijo po 15 kilometrov daleč v šolo, živijo brez vode in elektrike. Ko je to videl, je bil še bolj odločen, da nekaj spremeni in pomaga.

Odtrgal si je od plače

Za začetek je v vasi Kuršumljiska Banja, v tem od boga pozabljenem delu Srbije, prenovil pošto in šolo, prispeval pa je svoje evre. Kljub mesečni plači 300 evrov mu srce ni dovolilo, da ne bi pomagal v ljudem v tem zakotju.

Angel varuh

»On je naš angel varuh,« pravi 70-letna Marika Pavić, ki je razkrila, da je Filip eni od družin naredil tudi kopalnico, za otroke pa je lani organiziral tudi ekskurzijo. Za malčke je kupil torbe in ostale šolske potrebščine ter šest računalnikov.

Boljši kot dedek Mraz

»Ti si najboljši, še boljši si od dedka mraza,« pa je pristavil osemletni Aleksander, eden od otrok, ki jim je Filip polepšal krut vsakdan, pišejo v Mondo.rs.

Deli s prijatelji