OGORČENJE

Poslanec: Težko shajam s 5100 evri mesečno

Objavljeno 27. avgust 2012 19.33 | Posodobljeno 27. avgust 2012 19.28 | Piše: Mo. S., STA

»Revež, sočustvujem z njim,« je nekdo zapisal na twitterju, drugi pa ga je pozval, naj odstopi, saj bo s tem družbi naredil uslugo.

Španski parlament.

MADRID – Španska javnost je ogorčena nad izjavami poslanca vladajoče Ljudske stranke Guillerma Collarteja, ki je dejal, da komaj shaja s 5100 evri mesečnih dohodkov. Možakar, ki je poleg tega, da je poslanec v nacionalnem parlamentu, še član regionalnega parlamenta v pokrajini Galicija ter mestni svetnik, za časnik Voz de Galicia povedal, da kot svetnik dobi 416 evrov, »kar ne pokrije ničesar«, 4200 evrov kot poslanec ter 290 evrov za delo v regionalni skupščini.

»Skupaj dobim okoli 5100 evrov in imam kar težave, da pridem skozi mesec,« je razložil. Njegova izjava pa je sprožila številne odzive na spletnih družabnih omrežjih. »Revež, sočustvujem z njim,« je nekdo zapisal na twitterju, drugi pa ga je pozval, naj odstopi, saj bo s tem družbi naredil uslugo. 

Bo opravičilo zadostovalo?

Poslanca so kritizirali tudi v njegovi stranki, zato se je za izjavo že opravičil, češ da je ni treba jemati dobesedno. »Opravičujem se vsem, ki so prizadeti. Zelo dobro vem, da morajo nekateri preživeti s 400 ali 500 evri, mnogi pa celo nimajo prihodkov in res trpijo,« je dejal Collarte.

Španija se sicer sooča s hudimi gospodarskimi težavami in z visoko brezposelnostjo, pri čemer morajo številni brezposelni preživeti s 400 evri mesečno, minimalna plača pa znaša 641 evrov.

Deli s prijatelji