UJET

Poslanec se je na stroške države vroče zabaval s prostitutko

Objavljeno 14. januar 2014 20.00 | Posodobljeno 14. januar 2014 20.00 | Piše: STA, P. J.

Prijateljici noči je po intimnih trenutkih za njene storitve ostal dolžan slabih 50 evrov.

VARŠAVA – Poslanec konservativne in katoliško usmerjene poljske stranke Solidarna Poljska (SP) Piotr Szeliga si je očitno hotel privoščiti vročo zabavo na račun države. Poljski davkoplačevalci naj bi namreč plačali hotelsko sobo, v kateri se je srečal s prostitutko, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Primer sicer sega že v december 2012, a je v javnost prišel šele zdaj. Po informacijah poljskih medijev je Szeliga prijateljici noči po intimnih trenutkih za njene storitve ostal dolžan 200 zlotov (slabih 50 evrov). Ko ga je prostitutka videla na televiziji in v poslancu prepoznala svojo stranko, se je odločila, da ga bo izsiljevala.

Še enkrat, tokrat dokumentirano

Tako ga je 19. decembra 2012 poklicala in z njim še isti dan uprizorila novo vročo seanso v hotelu v Lublinu. Njena sodelavca sta ljubimkanje posnela in fotografirala. Ko se je začelo izsiljevanje, pa se je Szeliga obrnil na policijo.

Poslanec sicer trdi, da je hotelsko sobo potreboval za srečanje s člani stranke v bližnjem mestu Zamošč prihodnji dan. Račun zanjo je predložil državi. Sodišče v Lublinu vodi postopek zaradi izsiljevanja, v katerem ima Szeliga status žrtve.

Stranka je njegovo članstvo zamrznila.

Deli s prijatelji