POLEPŠAL PRAZNIKE

Poravnal dolgove 36 gospodinjstvom

Mnogim je grozil izklop plina, med prazniki bi jih zeblo. Dobrotnik s Floride je sokrajanom plačal položnice.
Fotografija: Mnogim je grozil mrzel konec leta. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Mnogim je grozil mrzel konec leta. FOTO: Guliver/Getty Images

Da bi kdo ostal brez ogrevanja in tople vode ravno med prazniki, je nezaslišano, je sklenil dobrotnik s Floride ter vsem tistim, ki jim je grozil nadvse žalosten konec leta, poravnal dolgove. In jim ogrel ne le domove, temveč tudi srca.

Tudi njegovo družino je zeblo

Prisrčna zgodba prihaja iz mesteca Gulf Breeze, kjer živi podjetnik Michael Esmond. Pregled še zadnjih položnic, ki so čakale na njegovo plačilo, mu je razkril neprijazno obvestilo dobaviteljev energije: kdor ne bo pravočasno poravnal zapadlih obveznosti, bo še decembra ostal brez pomembnih dobrin. Zgrožen nad neprizanesljivostjo mestnih oblasti je nemudoma poklical pristojne službe in se pozanimal, koliko družinam grozijo mrzli in skrajno neprijetni prazniki; izvedel je, da je takšnih 36, in sklenil, da bo
Pričaral jim je resnično vesele praznike. FOTO: Youtube
Pričaral jim je resnično vesele praznike. FOTO: Youtube
prav vsem poravnal dolgove. Ter seveda osupnil uslužbence v računovodskih službah, ki so razodeli, da je odštel dobre štiri tisočake in tako številnim pričaral mirnejše praznike. Prebivalci, ki jim je grozil izklop, so tako od plinovoda namesto obvestila o izpolnitvi grožnje prejeli voščilo in sporočilo, da jim je dolgove radodarno poravnalo podjetje Gulf Breez Pools & Spas. In seveda ostali odprtih ust.


»Spominjam se tiste zime 1983., ko so moji družini izklopili plin in nas je zeblo, saj preprosto nismo mogli plačati stroškov ogrevanja. Bilo je pošastno,« se spominja zdaj 73-letni dobrotnik, oče treh otrok, ki srčno upa, da je k srčnim dejanjem zdaj spodbudil tudi druge prebivalce mesta. Šest tisoč jih je, in kot meni možakar, je nujno, da so ljudje pripravljeni pomagati drug drugemu. »Ne nazadnje nikoli ne veš, kdaj bo nesreča doletela tebe in se boš znašel na brezpotju,« še pristavlja Esmond, ki je že naznanil, da prihodnje leto ne bo poravnal dolgov za plin in vodo, saj je prepričan, da se bodo mnogi zato namerno ognili svojim obveznostim. Bo pa nedvomno znova pokazal svojo srčno plat, a se bo tik pred zdajci odločil, komu bo pomagal in kako. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije