RASIZEM

Ponudnica nočitve preklicala rezervacijo, razlog je šokanten

Objavljeno 18. julij 2017 09.42 | Posodobljeno 18. julij 2017 09.42 | Piše: A. K.

Sodišče je odločilo, da mora plačati 4300 evrov in se opravičiti oškodovanki.

Fotografija je simbolična.

Zadnja leta je vse bolj priljubljeno počitniško najemanje sob, stanovanj in hiš neposredno od lastnikov prek spletne platforme Airbnb. Ugoden najem, ne pa nujno tudi najbolj prijazen gostitelj. No, takih je na srečo malo, na splošno ljudje storitve hvalijo, je pa študentka prava na univerzi v Kaliforniji onemela, ko je od svoje gostiteljice, s katero je bilo vse dogovorjeno, prejela šokantno sporočilo.

Tami Barker je brez razloga odpovedala rezervacijo Dyne Suh in ji poslala sporočilo: »Ena beseda pove vse. Azijka.« Šestindvajsetletna Dyne je košarico dobila, tik preden je prišla na lokacijo, pred tem pa ji gostiteljica z ničimer ni nakazala, da ji hiše ne želi oddati. Pravzaprav jo je Dyne pred tem še prosila, ali lahko z njo prideta še dva prijatelja, in Tami se je strinjala. Nato pa je rezervacijo za 217 evrov na noč preklicala.

»Ne bi ti oddala hiše, tudi če bi bila zadnja oseba na svetu. Ne bom dovolila, da imajo v tej državi glavno besedo tujci! Zato imamo Trumpa,« ji je zabrusila Tami, Dyne pa je njena sporočila shranila in jih nato pokazala novinarjem. »To se zgodi po 23 letih življenja v Ameriki. Ne glede na to, kako dobro ravnam z drugimi, sem manj kot človek samo zato, ker sem Azijka,« je v solzah povedala oškodovanka.

Ženski sta se zaradi vsega skupaj znašli na sodišču, ki je odločilo, da mora Tami Dyne plačati 4300 evrov odškodnine, prav tako se ji mora osebni opravičiti. Tamijin odvetnik je ob tem novinarjem dejal, da njegova stranka obžaluje svoje besede.

Deli s prijatelji