APPLE

Pomlad v znaku jabolka

Objavljeno 25. marec 2012 12.21 | Posodobljeno 25. marec 2012 12.22 | Piše: A. K.

Ipad z osupljivim zaslonom retina, kamero isight s 5 milijoni točk in ultrahitrim prenosom podatkov ne bo nikogar pustil ravnodušnega.

Množico Applovi izdelki navdušujejo

Ljubitelji Appla so na nogah: predstavili so namreč novi ipad, že tretjo generacijo mobilne naprave, ki je ustvarila lastno kategorijo na računalniškem trgu. Zdaj ima osupljiv zaslon retina, Applov najnovejši procesor A5X s štirijedrno grafiko in kamero isight s 5 milijoni točk ter napredno optiko za zajemanje čudovitih fotografij in HD-videov 1080p. Ipad z wifijem + 4G se povezuje s hitrimi omrežji po vsem svetu, baterija pa mu še vedno zdrži 10 ur.

Zaslon novega ipada prikaže štirikrat več točk kot ipad 2, te pa so tako goste, da človeško oko pri normalni bralni razdalji ne more ločiti posameznih točk. Gostota 3,1 milijona točk v zaslonu retina pomeni milijon točk več, kot jih imajo HD-televizorji, tako da je predvajanje filmov v ločljivosti 1080p na mobilni napravi neprekosljiva izkušnja.

S podvojeno grafično zmogljivostjo procesorja A5 prinaša A5X ravnotežje med zmožnostmi in energijsko učinkovitostjo, da lahko uporabniki uživajo vse prednosti novega zaslona retina. Obenem pa jim je na voljo odziven vmesnik na dotik multitouch, zavidljiva igralnost, neverjetni vizualni učinki in celodnevno trajanje baterije, po čemer je ipad dobro znan.

Fotografiranje in snemanje sta zdaj še boljša, saj kamera isight s 5 milijoni točk in napredno optiko omogoča kakovostne posnetke in snemanje videa visoke ločljivosti full HD. Posnete fotografije je v vgrajeni aplikaciji photos enostavno urejati, spreminjati in deliti s prijatelji ali z družino.

Novi ipad ni samo to, saj vam ponuja pametnejši, intuitivnejši in zabavnejši način opravljanja vsakdanjih stvari – zaradi 200.000 aplikacij v app storu pa tudi zaradi stvari, ki si jih sploh ne znate predstavljati.

Privlačnejša televizija Apple

Čeprav se bo letošnjo pomlad najverjetneje večinoma govorilo o novem ipadu, pa tudi novi televizor Apple ni od muh. Poleg izjemnega dizajna ponuja polno visoko ločljivost 1080p, ki na domače HD TV-sprejemnike prinaša filme in TV-oddaje itunes, vimeo, fotografije in še mnogo več. Novi Apple TV ima enostavnejši in prefinjen uporabniški vmesnik, ki poenostavlja dostop do kupljenih filmov, TV-oddaj in glasbe neposredno iz iclouda. S tehnologijo airplay lahko uporabniki predvajajo ali zrcalijo vsebine iz ipada ali iphona 4S neposredno na Apple TV.

Deli s prijatelji