SREČA

Polkilogramskemu fantku napovedali smrt, a se je čudežno izvlekel

Objavljeno 04. april 2015 19.21 | Posodobljeno 04. april 2015 19.21 | Piše: Mo. S.

Vse se je srečno končalo in fantek, ki je osupnil zdravnike in javnost, je že zapustil bolnišnico.

MELBOURNE – Iz Avstralije prihaja zgodba o malem borcu, ki je presenetil tako zdravnike kot svoje starše. V Melbournu se je rodil kot nedonošenček, pred kratkim pa je, čeprav mu zdravniki skoraj niso pripisovali možnosti preživetja, skupaj z mamico zapustil bolnišnico.

Sin mamice Carmen Gould in očka Jonathana Nunana se je rodil s carskim rezom. Mamica je bila takrat noseča komaj šest mesecev in pol, ker je prišlo do zapletov, ki so ogrožale njuno življenje, pa so se odločili za carski rez. Fantek je ob rojstvu tako tehtal le 550 gramov, njegovo zdravstveno stanje pa je bilo izredno slabo. Kot poroča avstralski portal 9news.com.au, je imel na srčku luknjo, možganske krvavitve, pljuča pa mu niso (več) delovala.

»Videti je bil tako krhek,« je rekla mamica in dodala, da so ji po porodu zdravniki dejali, da deček najverjetneje ne bo preživel. A krepko so se zmotili, saj se je dojenček odločil, da boja za življenje ne bo izgubil. Mamica ga je tedne opazovala samo skozi steklo, da bi ga obvarovali nevarnih okužb, je moral v nekaj mesecih prestati 58 transfuzij krvi.

A vse se je srečno končalo in fantek, ki je osupnil zdravnike in javnost, je že zapustil bolnišnico. Njegovi starši pa upajo, da bo ta dogodek ljudi spodbudil k darovanju krvi, saj so njihovega otroka rešili prav darovalci.

Deli s prijatelji