MEHKO SRCE

Policisti tatici skuhali kosilo

Objavljeno 03. oktober 2016 10.10 | Posodobljeno 03. oktober 2016 10.12 | Piše: U. S.

Italijanska policija se je usmilila ženske, ki je kradla hrano.

Italijanski policisti, ki so avgusta takole kuhali za osamljena zakonca, so spet dokazali, da imajo veliko srce. Foto: Polizia di Stato

RIM – Italijanska policija se je usmilila ženske, ki so jo ujeli pri kraji: ugotovili so namreč, da je nezaposlena in nima dovolj denarja, da bi si kupila hrano, ter da že nekaj dni ni jedla.

Enainšestdesetletnica je bila obupana, s police v trgovini je vzela nekaj hrane, med drugim zavojček piškotov in pločevinko tune, vse skupaj je naneslo za 14 evrov, a denarja ni imela, pa še ujeli so jo pri početju, poročajo italijanski mediji. Lastnik trgovine jo je zadržal in poklical policijo; ko je ta prišla, je ženska planila v jok. Policistom je povedala, da je izgubila službo, nove ne najde, čeprav se trudi, zaradi tega pa se bori za preživetje, saj je za državno pokojnino še premlada. Ker ne dela, nima denarja, ker nima denarja, si ne more kupiti hrane, je povedala policiji in še, da že nekaj dni ni jedla.

Policisti so njeno zgodbo preverili in kmalu ugotovili, da je govorila resnico. Kot že večkrat doslej so dokazali, da imajo veliko srce: najprej so poskrbeli za topel obrok. Potem so ji kupili vozovnico za avtobus, da se je lahko odpeljala domov, poleg tega pa so navezali stik še z dobrodelno organizacijo, ki je 61-letnici dodelila nekaj osnovnih živil. O njeni nezavidljivi situaciji so obvestili center za socialno delo.

Tudi v Italiji je vse več ljudi, ki živijo pod pragom revščine. Ti se poskušajo znajti, kakor znajo in zmorejo. Včasih pridejo navzkriž z zakonom. Italijansko najvišje sodišče je v začetku leta oprostilo brezdomca, ki je bil obtožen kraje sira in klobas, ugotovili so namreč, da je tako ravnal iz potrebe. Avgusta so policisti iz Rima ogreli srca mnogih, ne samo Italijanov, ko so za osamljeni starejši par skuhali kosilo. Zakonca sta tako glasno jokala, da so ju slišali sosedje in poklicali policijo. Ti so ugotovili, da jima nihče noče žalega, da pa sta strašno osamljena, zato so z njima klepetali in jima celo pripravili obed: preproste testenine s parmezanom.

Deli s prijatelji