POMOČ

Policisti stopili skupaj in pomagali družini v stiski

Objavljeno 02. oktober 2014 17.53 | Posodobljeno 02. oktober 2014 17.54 | Piše: B. P.

Ko so policisti prejeli več klicev občanov, da sedemčlanska družina živi v avtomobilu, so se odločili, da jih ne bodo kaznovali, ampak jim bodo pomagali.

Policisti so skupili skupaj in družini priskrbeli hrano in streho nad glavo. Fotografija je simbolična.

V začetku meseca je Američanka, ki je vse predolgo trpela psihično in psihično nasilje v svojem domu, spakirala kovčke, pograbila svoje tri otroke in dva vnuka ter s partnerjem zapustila Florido. A ko je skupina prispela v rodno Minnesoto, jih tam ni čakala streha nad glavo, ker partnerja nista imela prihrankov, za sabo pa sta pustila tudi službi, zato družina ni mogla najeti sobe, zavetišča za brezdomce in žrtve nasilja pa so bila polna. Prisiljeni so bili prenočevati v avtomobilu, ki je bil k sreči dovolj velik za vse.

Stanovalci soseske, kjer je imela Kim Washington parkiran avto, so se zaradi tega večkrat pritožili policistom in ti so se pred dnevi odločili pogledati, kaj se dogaja. Ko je na okno avtomobila potrkal policist, se je zbala, da bo zaradi bivanja v vozilu imela težave, a čakalo jo je prijetno presenečenje. Policist se je z njo in ostalimi člani pogovoril. Ko je spoznal, v kako veliki finančni stiski so se znašli, pa je kolege pozval, da bi jim pomagali.

V slabem tednu dni so tako zbrali hrano in tudi dovolj denarja, da so družino lahko za nekaj časa namestili v bližnji motel. Eden od policistov je Kim na razpolago ponudil tudi svoj pralni stroj. Njihovemu zgledu so že kmalu sledili tudi drugi krajani, ki še vedno zbirajo denar, šolske potrebščine in ostale potrebne stvari, da bi članom družine olajšali življenje, dokler si finančno ne opomorejo.

Deli s prijatelji