VROČINA

Policist: Razbil sem okno na avtu in rešil psa, plačal bo pa lastnik!

Objavljeno 21. julij 2014 17.10 | Posodobljeno 21. julij 2014 17.14 | Piše: T. L.

Kljub vsem opozorilom nekaterim še vedno ni jasno, da ne smejo puščati živih bitij v zaklenjenih in pregretih avtih.

LONDON – Vsako poletje se zgodba ponavlja: ljudje v zaprtih avtomobilih na vročini puščajo zaklenjene otroke in hišne ljubljence. In kljub vsem opozorilom se tovrstni dogodki ponavljajo skorajda dnevno.

Akcijo reševanja so na najbolj vroči dan v letu izvedli londonski policisti. Ob londonskem parku Finsbury so namreč naleteli na psa, ki je bil zaklenjen v avto, vode ni imel, lastnika pa tudi ni bilo na spregled. Policisti se niso obotavljali: razbili so zadnje okno, da steklo ne bi moglo poškodovati psa, ki si je nekaj sence skušal poiskati stisnjen v odprtini pod volanom, in poklicali britansko društvo, ki skrbi za živali (RSPCA).

Policist Richard Berns je na svojem twitterju objavil fotografijo ubogega psa, policija pa je svoje ljudi pohvalila. »Tega psa so pustili v avtu brez ventilacije in vode na najbolj vroči dan. Zdaj ima oboje,« je ob fotografiji zapisal Berns.

Eden od tviterašev je nato zapisal: »Ubogi pes je moral biti prestrašen, ko ste razbijali okna. Kdo bo plačal škodo?«

Berns je odgovoril, da so za to, da psa ne bi po nepotrebnem strašili, razbili zadnje okno in da bo za škodo plačal lastnik, ne pa davkoplačevalci.

Deli s prijatelji