PRIDRŽANJE

Policija prijela tajkuna, ki je kupoval Mercator

Objavljeno 12. december 2012 12.45 | Posodobljeno 12. december 2012 13.15 | Piše: A. L.

Med prijetimi je tudi njegov sin Marko in še osem drugih.

Miroslav Mišković z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

BEOGRAD – Policija je danes zaradi malverzacij ob privatizaciji cestnih podjetij prijela tajkuna Miroslava Miškovića, njegovega sina Marka in še osem drugih ljudi. Za oba Miškovića je bilo odrejeno 48-urno pridržanje, poročajo srbski mediji. Pri tem naj bi bil eden najbogatejših Srbov izjavil, da podpredsednik vlade Aleksandar Vučić ne bo dočakal večera. Zaradi tega je bilo naročeno poostreno varovanje podpredsednika vlade.

Preko 30 milijonov evrov koristi

Po poročanju srbskega B92 naj bi bili Miroslаv Mišković, lastnik Deltа Holdingа, Mаrko Mišković, lastnik podjetja Mera investment fund, in Milo Đurаšković, lаstnik Nibens grupe, Šer korporаcije ter PTP Niš, nezakonito pridobili nekaj več kot 30 milijonov evrov koristi.

Policisti so Miškovićevega sina Marka ujeli na letališču Nikole Tesle in mu odvzeli potni list.

Kdo so prijeti?

Prijeli so še direktorja podjetja PZP Niš Milutina Gaševića in Zorana Mihailovića, direktorja Šer korporacije Rista Ristića, predsednika skupščine delničarjev PZP Niš Dejana Jevtića, delničarja PZP Niš Zorana Kaitovića, direktorja Delta brokera Predraga Filipovića in cenilca Konzita Raša Zdravka.

Mercator in Stožice

Mišković je lastnik Delta Holdinga, v Sloveniji pa ga poznamo predvsem iz dveh zgodb. Pojavljal se je kot morebitni kupec Mercatorja, znan pa je tudi po dogajanju v zvezi z ljubljanskimi Stožicami, ko bi po pogodbi moral prispevati kar nekaj sredstev pri gradnji športno-trgovskega kompleksa, a se je zataknilo, zaradi česar je tudi propadlo sodelovanje z Grepom.

Deli s prijatelji