BIL NAJ BI ALBANEC

Policija prijela osumljenca, ki naj bi pripravljal teroristični napad

Objavljeno 20. januar 2017 21.11 | Posodobljeno 20. januar 2017 21.12 | Piše: STA, A. L.

Osumljenec naj bi že v Nemčiji naredil eksplozivno napravo, ki jo je želel uporabiti v napadu.

DUNAJ – Avstrijska policija je danes aretirala moškega, ki je osumljen načrtovanja terorističnega napada na Dunaju, je potrdil tiskovni predstavnik policije. Gre za radikaliziranega Albanca, napad pa naj bi izvršil ta mesec. Avstrijsko policijo je o domnevnem napadu obvestila prijateljska obveščevalna služba.

Po poročanju dunajskega dnevnika Kronen Zeitung je Albanec, ki naj bi bil simpatizer džihadistične skupine Islamska država, pripotoval v Avstrijo, pozno popoldne pa so ga posebne enote policije aretirale.

Policija je dobila več informacij, da skupina radikalnih islamistov albanskega rodu načrtuje teroristični napad na Dunaju med 15. in 30. januarjem. Osumljenec naj bi že v Nemčiji naredil eksplozivno napravo, ki jo je želel uporabiti v napadu, je poročal dnevnik. Policija tega ni želela komentirati.

Tiskovni predstavnik policije Thomas Keiblinger je za avstrijsko tiskovno agencija APA dejal, da je policija izdala opozorilo, naj ljudje na množičnih mestih pozorno spremljajo dogajanje in v primeru opaženega zapuščenega predmeta takoj pokličejo policijo. Prav tako je okrepila nadzor in število policistov na ulicah.

Deli s prijatelji