KRITIKA KOLEGOV

Pokojna medicinska sestra zapustila tri pisma

Objavljeno 15. december 2012 00.00 | Posodobljeno 14. december 2012 16.15 | Piše: A. L.

Poškodovana je imela tudi zapestja, je razkril detektiv.

Užaloščena družina, vdovec Ben Barboza in 14-letna hčerka Lisha.

LONDON, BRISTOL – Nesrečna medicinska sestra Jacintha Saldanha (46) je, preden se je odločila končati svoje življenje, spisala kar tri pisma, danes poroča Daily Mail. V enem od njih kritizira ravnanje sodelavcev v bolnišnici King Edward VII.

Pisala tudi o pogrebu

Njen mož Ben Barboza (49) naj bi bil, potem ko je prebral pismo, besen. Od bolnišnice zato zahteva odgovore, želi pa si tudi, da se opravi neodvisna preiskava. »Želi resnico,« pravi vir, ki je družini blizu. V drugem pismu naj bi opisala svoje doživljanje »kraljevske potegavščine«, v tretjem pa naj bi pisala o svojem pogrebu.

Policija pa razkriva, da je pred samomorom poslala kar nekaj sporočil in opravila kar nekaj klicev. Upajo, da bo to pomagalo pojasniti okoliščine njene smrti.

Poškodovana zapestja

Spomnimo, prejšnji petek sta jo obešeno v službenemu stanovanju v Londonu našla sodelavka in varnostnik. Poskušali so jo oživljati, a brez uspeha. Detektiv James Herman je razkril, da je imela Jacintha poškodovana zapestja.

Začelo se je v torek

Radijca Mel Greig in Michael Christian sta v bolnišnico poklicala prejšnji torek ob 5.30. Pretvarjala sta se, da sta kraljica Elizabeta in princ Charles. Pokojna medicinska sestra je klic prevezala k sodelavki, ki pa je pojasnila vse o zdravstvenem stanju Kate Middleton.

Deli s prijatelji