ŠOK

Pogrešana 52 let – živa

Objavljeno 22. julij 2013 18.20 | Posodobljeno 22. julij 2013 18.21 | Piše: A. Sa.

Ko je Lucy Johnson izginila, so policisti domnevali, da jo je umoril mož.

SURREY – Kanadski policisti so v okviru akcije Iščemo pogrešane konec junija letos na svoji spletni strani objavili fotografijo in opis Lucy Johnson, pogrešane 52 let, in pozvali ljudi, naj jih pokličejo, ako o njej kar koli vedo. Tako so jo opisali: Lucy Johnson, rojena Carwell, se je rodila 14. oktobra 1935 v mestu Skagway na Aljaski materi Margaret in očetu Andrewu. S starši se je večkrat selila, iz Benneta v Pennigton, naposled pa v Carcross, kjer je živela do leta 1952. Tega leta se je odselila, a ni ohranila stikov z družino. Aprila 1954 se je v mestu Blaine poročila z Marvinom Johnsonom, s katerim je imela dva otroka, Lindo, rojeno leta 1954, in Daniela, rojenega leto dni zatem. Par se je večkrat preselil, naposled se je ustalil v Surreyju. Marvin je več let delal na vlačilcu, leta 1961, ko je njegova žena izginila, pa je bil brezposeln. Lucy Johnson je nazadnje videla soseda, in to septembra 1961.

Policisti so v sporočilu še odkrili, da dobrega pol stoletja pogrešana Lucy velja za mrtvo. Njenega trupla sicer niso nikoli našli, vendar so domnevali, da jo je umoril njen mož Marvin, truplo pa zakopal na družinskem vrtu. Ker mu pripisanega zločina niso mogli dokazati, med drugim so prekopali vrt, a trupla niso našli, so primer opustili, kaj se je septembra 1961 v resnici dogajalo med njim in Lucy, pa ne bo nikoli znano. V 90. letih prejšnjega stoletja je namreč Marvin to skrivnost odnesel s sabo v grob.

Pobegnila in si ustvarila novo družino

Naj obnovijo iskanje pogrešane, je kanadskim policistom menda predlagala Lucyjina hči Linda, ki se nikoli ni mogla sprijazniti z izginotjem matere. To je poskušala raziskati tudi sama, a zaman. Prav ko je policija njeno mamo iskala z objavo na spletu, se je odločila, da tudi sama v časopisih objavi njeno sliko. Vztrajnost je bila poplačana. Kmalu po objavi je namreč može postave poklicala ženska, ki se je predstavila kot hči pogrešane. Bert Paquet, predstavnik službe za stike z javnostjo s policijske postaje v Surreyju, je potrdil: »Prejeli smo telefonski klic ženske, ki živi v krajini Yukon. Povedala je, da je videla sliko pogrešane ženske v časopisih in da je pogrešana v resnici njena mama.« Ko so podatke preverili, so potrdili, da je Lucy Johnson živa in zdrava, na Yuconu si je ustvarila drugo družino, rodila je še štiri otroke. Sorodnike, ki niso vedeli drug za drugega, so po besedah Berta Paqueta že povezali, a ker je preizkušnja za vse vpletene čustveno hudo pretresljiva, hočejo ostati anonimni. Kaj je Lucy gnalo, da je zapustila moža in dva otroka, tako še ni znano. Vsi sumi, da je Marvin dvignil roko nad njo, pa so, seve, opuščeni. 

Deli s prijatelji