REKORDER

Poglejte prstan, ki ga krasi 24.679 diamantov (FOTO)

Izdelali so ga v Indiji, vpisal se je v Guinnessovo knjigo rekordov. Težak je 340 gramov, njegovo vrednost pa ocenjujejo na 95.000 evrov.
Fotografija: Bansal je svojo umetnino ustvarjal dve leti.
Odpri galerijo
Bansal je svojo umetnino ustvarjal dve leti.

Indijsko podjetje, ki izdeluje nakit, se je zapisalo v Guinnessovo knjigo rekordov, ko je izdelalo prstan z največ diamanti. Na čudovitem kosu nakita, ki mnoge spominja na vrtnico, ustvarjalci pa so pravzaprav želeli poustvariti obliko rožnatega ostrigarja, čudovite gobe, ki je pogosta v tropskih krajih, pri nas pa jo je zelo težko dobiti, se svetlika neverjetnih 24.679 diamantov.

»Rožnati ostrigar simbolizira nesmrtnost in dolgoživost,« je dejal Abdul Gafur Anadijan, direktor družbe SWA, ki je izdelala čudoviti kos nakita, in pojasnil še postopek izdelave: »Za ogrodje smo v modelčke posameznih listov vlili utekočinjeno zlato, potrebovali smo jih 41, nato pa smo na vsak listič ročno dodali diamante.«

Rekordni prstan bo najverjetneje končal v muzeju ali vitrini premožnega zasebnega zbiratelja, za vsakodnevno nošenje je namreč izjemno nepraktičen, saj tehta kar 340 gramov, draguljarji, ki so ga izdelali, pa njegovo vrednost ocenjujejo na okrog 95.000 evrov. Da so vsi diamanti na njem pristni, je, preden je našel mesto v Guinnessovi knjigi rekordov, potrdila skupina neodvisnih strokovnjakov.

Bansal je svojo umetnino ustvarjal dve leti.
Bansal je svojo umetnino ustvarjal dve leti.

Tako je s prvega mesta po številu teh dragih kamnov izrinil predhodnika, ki se je z 12.638 diamanti v knjigo vpisal pred dvema letoma, izdelal pa ga je Haršit Bansal, prav tako Indijec. Za dlan velik prstan v obliki sončnice je izdeloval kar dve leti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije