POŽAR

Podtaknili požar in pobegnili z gumenjakom?

Objavljeno 05. september 2013 16.33 | Posodobljeno 05. september 2013 16.48 | Piše: T. L.

Na otoku Hvaru divja obsežen požar.

Fotografija je simbolična

HVAR, ZAGREB – Na nedostopnem predelu otoka Hvar je dopoldan izbruhnil požar. Z ognjenimi zublji se borijo vse razpoložljive gasilske ekipe, na terenu pa je trenutno več kot 50 gasilcev s 14 gasilskimi vozili. Na pomoč so jim priskočila tudi štiri letala, medtem ko so na prizorišče požara že napotene tudi dodatne kopenske moči, poroča portal 24sata.hr. Zaradi težavnega terena morajo požar najprej obvladati iz zraka, šele nato pa se bodo v boj lahko podali gasilci na terenu.

Gašenje požara na že tako nedostopnem delu otežuje še južni veter, po besedah gasilcev na terenu pa zublji trenutno naselij ne ogrožajo. 

Zagorelo je okoli 10.40, policija pa sumi, da je požar podtaknjen. Nedolgo po izbruhu ognja je namreč več ljudi opazilo čoln gumenjak, dolg približno pet metrov, ki je plul proti Korčuli. Ubežnike policija še išče. 


Nasedel slovenski gliser

V zalivu Soline na otoku Iž pri Zadru je danes nasedel slovenski gliser. Nobeden od treh slovenskih državljanov, ki so bili na njem, ni bil poškodovan, je sporočilo hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo. Kot so dodali, bodo potrebovali nekaj časa, da bodo brez večje škode rešili plovilo, ki je nasedlo s krmo.

Slovenski državljan, lastnik sedemmetrskega gliserja, ki je plul pod slovensko zastavo, je danes nekaj pred 10. uro obvestil hrvaško službo za reševanje na morju, da je nasedel na otoku Iž. Z njim sta bila še dva slovenska državljana, posadka pa med nesrečo ni bila v nevarnosti. (STA)

 

 

Deli s prijatelji