POSLEDNJA ŽELJA

Po poroki na smrtni postelji je čudežno ozdravela

Objavljeno 04. april 2016 21.34 | Posodobljeno 04. april 2016 21.36 | Piše: Mo. S.

Upata, da bosta kmalu povila prvega otroka.

Danes sta presrečna.

Čudeži obstajajo, je prepričana Sereena Scott (32), ki je pred kratkim z možem Robertom (37) obnovila poročne zaobljube. Njuna poroka je bila res nekaj posebnega, saj je nevesta po čudežno ozdravela.

Poročila sta se, ko je hudo bolna ležala v bolniški postelji, njena poslednja želja pa je bila, da nosi priimek Scott. Vsi so namreč že pričakovali, da bo rak zmagal, po poroki pa se ji je stanje naglo začelo izboljševati, vse dokler ni povsem ozdravela.

»Presrečna sem. Čeprav sem bila blizu smrti, sem zmagala,« pravi Sereena, ki je leta 2014 zbolela za rakom jajčnikov. K zdravniku je odšla zaradi močnih bolečin, bila je tudi napihnjena in praktično čez noč je morala začeti nositi večja oblačila. Tolažila se je, da morda ni nič resnega, a zdravniki so ji povedali strašno diagnozo: rak je bil agresiven, postajala je vse šibkejša, ogrožena so bila tudi že njena pljuča. Napovedi so bile slabe in Sereena se je ustrašila, da se nikoli ne bo poročila, poroča Mirror.

Napovedali so, da bo njun zakon trajal le nekaj dni

Zdravniki pa so ji to omogočili in 8. oktobra 2014 je postala žena. »Nisem si mislila, da bo poroka res začetek novega poglavja, saj sem mislila, da bom umrla. Bila pa sem res močno vznemirjena, da bom po novem gospa Scott,« je povedala srečnica, ki so ji zdravniki sicer dejali, da njen zakon ne bo trajal več kot nekaj dni. A kmalu se je vse obrnilo in se končno začelo postavljati na pravo stran.

Kemoterapije so začele delovati, rakastih celic je bilo vse manj, Sereena je kmalu lahko odšla na operativni poseg. »Operacija je bila uspešna. Pred njo sem bila videti kot nosečnica, tako velik tumor sem imela,« se spominja Scottova, ki so jo zdravniki napovedali, da bo popolnoma zdrava čez pet let. V tem času seveda hodi na redne preglede in rak se ni vrnil. V zahvalo sta zakonca pred kratkim obnovila poročne zaobljube in upata, da bosta kmalu povila prvega otroka.

Deli s prijatelji