OSTRO NASPROTOVANJE

Po napadih v Kölnu zaprli vrata muslimanskim beguncem

Objavljeno 07. januar 2016 21.45 | Posodobljeno 07. januar 2016 21.45 | Piše: STA, S. U.

»Nočemo, da se zgodi kaj takega, kot se je v Nemčiji, da nekdo, ki živi in misli povsem drugače, v javnosti nadleguje naše ženske.«

BRATISLAVA – Slovaška ne bo sprejela več nobenega begunca muslimanske vere, je danes napovedal premier Robert Fico in se tako odzval na dogajanje v nemškem Kölnu, kjer naj bi priseljenci (moški severnoafriškega in arabskega videza, morda celo prosilci za azil) na silvestrovo napadli na desetine žensk, policija pa je bila pri tem bolj ali manj nemočna.

Slovaška vlada že ves čas ostro nasprotuje obveznim kvotam za porazdelitev beguncev po EU in je zato celo vložila tožbo na Sodišču EU, doslej pa je sprejela zelo majhno število beguncev. A odslej Bratislava ne bo le nasprotovala kvotam, ampak bo tudi naredila vse, da prepreči nastanek neke strnjene muslimanske skupnosti v državi.

»Nočemo, da se tudi na Slovaškem zgodi kaj takega, kot se je v Nemčiji, da nekdo, ki živi in misli povsem drugače, v javnosti nadleguje naše ženske,« je na novinarski konferenci po poročanju nemške tiskovne agencije dpa poudaril Fico.

Kot je še nadaljeval, bi morali po terorističnih napadih v Parizu zdaj dogodki v nemških mestih ljudem dokončno odpreti oči, da varnostnih groženj, povezanih z begunskim valom, ne smejo jemati zlahka. Ideja večkulturne Evrope je po njegovih besedah odpovedala, naravna integracija beguncev (drugačnih načinov življenja, drugačnega mišljenja, drugačnega kulturnega ozadja in predvsem drugačne vere) pa po njegovem mnenju ni mogoča.

Deli s prijatelji