ZDRUŽENI

Po 25 letih ugotovila, da ima sestro dvojčico

Objavljeno 15. november 2014 09.17 | Posodobljeno 15. november 2014 09.17 | Piše: A. P.

Odkrila je posnetek, v katerem nastopa dekle, ki ji je na las podobno.

Njuna zgodba je v navdih številnim posvojencem.

Anais Bordier in Samantha Futerman sta dolgih 25 živeli vsaka na svojem koncu sveta. Anais je kot edinka odraščala v Parizu, medtem ko je bila Samantha posvojena in je odraščala v New Jerseyju. Med študijem modnega oblikovanja se je Anais preselila v London, kjer ji je minulo leto nekdo pokazal video s spletne strani youtube. V njem je nastopala ameriška igralka, ki ji je na las podobna in ima identičen glas. Začela je raziskovati in ugotovila, da sta se rodili na isti dan in da sta bili obe posvojeni. Odločila se je, da skrivnostni igralki, ki se poskuša uveljaviti v Los Angelesu, pošlje elektronsko sporočilo. Leto dni pozneje in po opravljenem testu DNK ni več nobenega dvoma, Anais je odkrila svojo sestro dvojčico. Odkrili sta, da sta bili rojeni v korejskem pristaniškem mestu Pusan 19. novembra 1987.

Odkar sta navezali stik, sta se vsak dan začeli videvati z uporabo spletnega programa za videopogovore skype in zgradili trden odnos, čeprav sta bili skoraj 6500 kilometrov narazen. Dekleti sta pozneje razkrili, da so imeli njuni posvojitelji precej težav z dejstvom, da sta se dekleti našli. Izsledili sta celo svojo biološko mamo, ki pa z njima ni hotela vzpostaviti stikov. »Ta zgodba nas nauči, da se stvari vedno zgodijo, kot se morajo. Če si naju bo kdaj želela spoznati, ve, kje naju lahko najde,« je pojasnila Samantha. »Ko sem prejela sporočilo in si jo ogledala na spletu, me je skoraj kap. Ne znate si predstavljati, kako nenavaden je občutek, ko zagledaš svojo sestro dvojčico, za katero nisi vedel, da obstaja. To je noro, enaka je kot jaz!«

Prvič sta se sestri sestali v Londonu, nato v Los Angelesu, skupaj sta odpotovali v Seul, kjer sta obiskali agencijo, ki ju je dala v posvojitev. Čeprav sta odraščali v različnih kulturnih okoljih, imata veliko skupnega. Obe sta čutili, da v njunem življenju nekaj manjka, obe imata radi umetnost in Harryja Potterja. Druži ju tudi enak okus za filme. Trenutno se posvečata snemanju dokumentarca o svoji zgodbi, prav tako ju je ogovorilo veliko drugih posvojencev, ki jim je njuna zgodba v navdih.

Deli s prijatelji