LETALO STRAHU

Pilot v joku potnikom: Strmoglavili bomo v Jadran

Objavljeno 09. september 2014 13.22 | Posodobljeno 09. september 2014 13.39 | Piše: A. L.

Večina potnikov je vpila in jokala.

SPLIT, BENETKE – Največji strah potnika na letalu je zagotovo, da bo to strmoglavilo. Če pa se oglasi jokajoči pilot, ki to možnost napove, vam verjetno zledeni kri v žilah ...

Na letalu družbe Europe Airpost na čarterskem poletu iz Splita v francoski Nantes 23. avgusta letos je kmalu po vzletu pilot potnike opozoril, naj se pripravijo na turbulenco. Že kmalu potem pa so potniki opazili, da eden od motorjev ne deluje. To je kmalu potrdil tudi pilot, ki je v šali dejal, da bodo lahko obiskali mesto na vodi (Benetke). Nekaterim pilotova šala ni bila všeč, še manj pa dejstvo, ko jim je kmalu za tem naročil, naj si nadenejo reševalne jopiče in odstranijo morebiten nakit. Dejal jim je, da bodo skušali pristati na vodi in da lahko pride do eksplozije. 

Med potniki je bil tudi Benjamin Girard z ženo, štiriletno hčerjo in šestmesečnim dojenčkom, ki je za Daily Mail opisal dogajanje na letalu: »Vsi so bili prestrašeni, celo posadka. Enega od stevardov je zagrabila panika, drugi je le prebledel in utihnil.« Naslednjič, ko se je pilot oglasil, je menda v joku oznanil, da bodo strmoglavili, vendar da naj ne zganjajo panike. Reakcija potnikov je bila seveda povsem nasprotna. Na srečo jim je le uspelo prileteti do beneškega letališča Marca Pola, kjer so varno pristali.

V letalski družbi so potrdili incident (odpoved motorja), a hkrati dodali, da varnost potnikov ni bila ogrožena.

Ste že kdaj med poletom doživeli kaj podobnega? Pišite in nam zaupajte svojo izkušnjo.

Deli s prijatelji