POGREŠANO LETALO

Pilot izginulega letala namerno zmedel radarje?

Objavljeno 13. april 2014 18.40 | Posodobljeno 13. april 2014 18.39 | Piše: Mo. S.

Pilot letala naj bi kopilota poslal po kavo, zaklenil vrata kabine in s hitrimi manevri zmedel radarje ter letalo – ugrabil.

KUALA LUMPUR – Izginotje malezijskega letala ostaja nepojasnjeno, med zdaj že neštetimi teorijami, kaj se je z njim zgodilo, pa je tudi ta, ki so jo izdelali malezijski vojaški preiskovalci. Predvidevajo namreč, da je pilot Zaharie Ahmad Shah lastno letalo ugrabil, potem ko je svojega kopilota z zvijačo prepričal, da je zapustil kabino.

Kot poroča portal Mirror, je letalo, tik preden je izginilo z dosega radarjev, začelo izvajati drastične manevre, in to namenoma – da ga radarji ne bi več sledili. Sprva se je dvignilo izredno visoko, nato pa se s pospešeno hitrostjo spet spustilo.

Poslal ga je ven in zaklenil vrata?

Nedavni podatek, da je kopilot Fariq Abdul Hamid pred izginotjem letala poskušal še telefonirati image, se ujema z domnevo, da mu je pilot naročil, naj kabino zapusti, še poročajo. Viri blizu preiskovalcev so povedali še, da je prav mogoče, da ga je pilot poslal po kavo ali kaj drugega, nato pa zaklenil vrata in letalo ugrabil. 

Kopilot je poskušal na to opozoriti oblasti, a so se nato za letalom izgubile vse sledi. Telefonske povezave so se morda prekinile ravno zaradi oddaljevanja od telekomunikacijskega stolpa.

Deli s prijatelji