PRI SOSEDIH

Peklensko bo, temperature do 37 stopinj

Objavljeno 10. avgust 2015 15.09 | Posodobljeno 10. avgust 2015 13.13 | Piše: STA, M. I.

Vročina bo na Hrvaškem vztrajala do petka, nato sledi osvežitev.

ZAGREB – Do sredine avgusta bodo najvišje dnevne temperature zraka na Hrvaškem med 34 in 37 stopinjami Celzija, napovedujejo hrvaški vremenoslovci. Osvežitev z dežjem pričakujejo v soboto in nedeljo, predvsem v notranjosti države. Tudi temperature morja so še visoke, ponekod dosegajo 28 stopinj Celzija.

V nacionalnem hidrometeorološkem zavodu pravijo, da obstajajo možnosti za prodor vlažnega in svežega zraka z dežjem v soboto in nedeljo, čeprav bodo najvišje dnevne temperature zraka tudi konec tedna krepko nad 30 stopinjami, posebej ob obali.

Dež pričakujejo do koncu tedna predvsem v notranjosti Dalmacije, Gorskem kotarju in Liki, lokalne plohe pa bodo verjetne tudi v ostalih delih notranjosti države.

Za danes so napovedali najvišjo dnevno temperaturo 36 stopinj Celzija, s tem da ne izključujejo nekoliko dežja ponekod v Liki in notranjosti Dalmacije.

Davi ob 8. uri so pri Pulju, na otoku Mljet in v Komiži ter na Visu namerili v morju 28 stopinj Celzija. Najbolj sveže je bilo pri Krku in pri Crikvenici, kjer je bila temperatura vode 24 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji