LJUBEZEN

Papežev gardist osrečil Američanko na oddihu

Objavljeno 12. junij 2015 09.46 | Posodobljeno 12. junij 2015 09.46 | Piše: U. S.

Miranda je molila za popolnega moža, blagoslovil ju je sam papež.

HUNTINGTON BEACH – Kalifornijčanki, ki je k zavetnici neporočenih, sveti Ani, molila za kavalirja, ki je še plemenit povrhu, se je uresničila želja: zaljubila se je v člana papeževe vojske. Miranda Emde, stara je 31 let, si je želela predanega katoličana, zavetnica pa je njeno željo uslišala v Vatikanu – v obliki pripadnika švicarske garde. Ko je počitnikovala v Italiji, je Emdejeva iz kraja Huntington Bech zagledala Jonathana Binaghija, ki je stal na meji Vatikana in (preostalega) Rima. Mati jo je prisilila, da je naredila prvi korak, in oba pravita, da sta od trenutka, ko sta se spoznala, začutila nekaj posebnega.

Prvič sta se videla oktobra 2013., tistikrat sta si izmenjala elektronska naslova, zdaj odštevata tedne do poroke, ta bo oktobra, seveda v Rimu, bodoča ženina in nevesto pa je blagoslovil sam papež Frančišek.

Miranda Emde, ki je zaposlena v marketinškem oddelku podjetja Wells Fargo, pravi: »Mama me je prisilila, naj grem do njega, bil je na vratih svete Ane, in ga vprašam, kako je živeti v Rimu. Med nama je takoj preskočila iskrica, v njegovem vedenju je bilo nekaj drugačnega, tega še nisem doživela.« Ko se je vrnila v domovino, sta si začela dopisovati, kmalu so sledili telefonski pogovori: »Prek telefona sem lahko čutila, da je drugačen od drugih. Bil je zelo dostojanstven.«

Pravilo švicarske garde: morajo biti samski

Da je lahko postal član švicarske garde, je moral Binaghi opraviti vojaško urjenje v švicarski vojski, diplomirati na kolidžu in zapriseči, da bo papeža varoval s svojim življenjem. Delo je opravljal tudi potem, ko je zacvetela ljubezen. Miranda je svojega ljubega spet videla aprila lani in Binaghiju je uspelo urediti, da je tedaj srečala tudi papeža. Emdejeva je povedala, da je svetega očeta videla ob šestih zjutraj, poljubila njegov prstan in ga prosila, ali ju lahko blagoslovi, kar je tudi storil. Srečanje, pravi, je bilo nezemeljsko.

Še eno od pravil švicarske garde je, da morajo biti samski. Binaghi od začetka leta tako ni več pripadnik teh enot, sedel je na letalo in se odpravil v ZDA, da bi Mirando prosil za roko. Ona pa je seveda takoj rekla da.

Poročila se bosta v rimski cerkvi Santa Caterina, obred bo vodil kardinal. Dan po poroki bosta imela zasebno mašo s papežem, ki ju je že spodbujal, naj poskrbita za čudovito družino z več otroki. Skupno življenje načrtujeta v Kaliforniji, Binaghi upa, da bo lahko delal za lokalno cerkev.

Emdejeva pravi, da je lahko njena zveza kot opomnik za druge ženske, da tudi one lahko najdejo moškega svojih sanj: »Še vedno je malce nenavadno, da je to res moje življenje. Upam, da bo moja zgodba navdihnila ženske, naj se držijo svojega seznama želja in standardov, ki so si jih postavile.«

 

Deli s prijatelji