SREČANJE

Papež povabil zaljubljence

Objavljeno 17. januar 2014 22.00 | Posodobljeno 17. januar 2014 22.00 | Piše: U. S.

Papež je zaročence na valentinovo povabil na klepet.

Papež, takole se je v sredo prijel za glavo med splošno avdienco na Trgu svetega Petra, bi rad valentinovo preživel z zaročenci.

VATIKAN – Mnogi pari, zlasti sveži zaljubljenci, si želijo najbolj romantičen dan v letu, valentinovo, preživeti v dvoje. Papež Frančišek pa ima drugačne zamisli, kako naj bi zaljubljenci preživljali letošnje valentinovo: zaročence je povabil v Vatikan, da bi ga 14. februarja spoznali v živo in z njim poklepetali.

Obvestilo z naslovom Da– veselje za zmeraj je izdal Vatikan, zaročene heteroseksualne pare so povabili na zasebno avdienco pri papežu: »Zaročeni pari, ki so že opravili ali še obiskujejo tečaj priprav na zakon, vabimo na srečanje s papežem.« Srečanje organizira papeški svet za družino, zainteresirani morajo prijavnice oddati do 30. januarja, zanimanje bo nedvomno veliko. Zbrali se bodo v dvorani Pavla VI., kjer jih bo pozdravil papež. To bo prvo Frančiškovo tovrstno srečanje, ne pa tudi prvo na splošno. Septembra 2011 se je nekdanji papež Benedikt XVI. sestal z mladimi v Anconi, vsako leto nekaj podobnega počne monsignor Vincenzo Paglia iz škofije Terni.

Krstil otroka neporočenih staršev

Sveti oče, ki že velja za enega najmodernejših voditeljev Cerkve, je konec prejšnjega tedna mnoge presenetil, ko je v Sikstinski kapeli krstil otroka neporočenih staršev. Še pred tem je za hinavce označil tiste duhovnike, ki nočejo krstiti potomcev staršev, ki si niso – pred bogom, ne le pred matičarjem – obljubili večne zvestobe. »Starši imate dečka ali deklico, ki bi ju radi krstili, čez nekaj let bodo oni imeli otroka, ki ga bodo hoteli krstiti, ali pa vnuka... In tako gre vera naprej,« je dejal sveti oče in še: »Kaj to pomeni? Takole vam povem: vi ste tisti, ki širite vero, prenašalci, vaša dolžnost je prenesti vero na te otroke. To je najlepša dediščina, ki jim jo lahko zapustite: vera.«

Deli s prijatelji