DOBROTNIK

Papež poslal denar oropani Benečanki

Objavljeno 16. oktober 2013 13.37 | Posodobljeno 16. oktober 2013 13.37 | Piše: U. S.

Italijanki, ki je bila na avtobusu ob denarnico, je sveti oče Frančišek podaril dvesto evrov.

Papež Frančišek rad pomaga.

VATIKAN – Da telefonira tistim, ki mu pišejo, in z njimi klepeta ter ponuja nasvete, če je to potrebno, smo že vajeni. V zadnjem času pa papež Frančišek vernikom ponuja več kot le ramo oziroma uho: starejši ženski, ki mu je povedala, da so jo na avtobusu oropali, je poslal 200 evrov.

Benečanka, stara okoli 80 let, je kot številni drugi pisala svetemu očetu, zapisala je, da se je z avtobusom peljala v bolnišnico na obisk k bolnemu možu, ko so ji sunili denarnico s 45 evri. Prejšnji teden je v župnišče blizu njenega doma na presenečenje lokalnega župnika prispelo pismo. Gianni Antoniazzi je dejal, da so se mu tresle roke, ko je odpiral pismo z vatikanskim pečatom, in dodal, da so ga prevzela čustva: »Gre za serijo izjemnih dogodkov. Frančišek ve, kako se povezati z ljudmi, se z njimi pogovarjati in jim vliti upanje, poleg tega se zna odzvati na osebne prošnje.«

V pismu, ki ga je podpisal nadškof Konrad Krajewski, vodja vatikanske ustanove za apostolske nabirke, piše: »Prosim, predajte znesek na najbolj sprejemljiv način dotični gospe, gre za dar svetega očeta, ki njo in njenega moža obenem blagoslavlja.« Duhovnik je unovčil ček, denar pa predal ženici, ki ni mogla verjeti svojim očem.

Zapišemo naj še, da je pred dnevi papež oznanil, da bo na dražbi prodajal svoj motor znamke Harley-Davidson in tako zbral denar za postavitev hostla za brezdomce. Motor je dobil junija letos, ko je nagovoril 35.000 motoristov.

Deli s prijatelji