DOSTOJNO

Papež odobril pokop prvega brezdomca v Vatikanu

Objavljeno 25. februar 2015 19.01 | Posodobljeno 25. februar 2015 19.06 | Piše: STA, Ma. F.

Nizozemca Willyja Hertela Leera, ki je leta živel na ulicah okoli Trga svetega Petra, so pokopali na nemškem pokopališču v Vatikanu.

Papež Frančišek.

VATIKAN – V Vatikanu so prvič pokopali brezdomca. Nizozemca Willyja Hertela Leera, ki je leta živel na ulicah okoli Trga svetega Petra, so pokopali na nemškem pokopališču v Vatikanu, kjer so med drugim pokopani nemški princi in škofi, je danes poročal rimski dnevnik Il Messaggero.

Približno 80-letni Nizozemec je nedavno umrl v bolnišnici blizu Vatikana, kamor so ga pripeljali neko mrzlo noč, ko so ga pešci našli na ulici. Potem ko je umrl, ga nekaj časa ni nihče identificiral, nato pa ga je v bolnišnici našel škof Amerigo Ciani, ki ga je dolgo poznal in ga je iskal.

Njegov pokop v Vatikanu je nato dovolil osebno papež Frančišek, potem ko je od škofa izvedel, da ne ve, kje bi ga pokopal. Pogreb je vodil škof Ciani.

Nemško pokopališče »Camposanto Teutonico« je bilo prvotno namenjeno za vse romarje iz rimskega imperija, ki se niso mogli vrniti v domovino. Med pokopanimi je tudi veliko nemških duhovnikov. Tu so pokopavali tudi znane osebnosti, ki so živele in umrle v Rimu. Zdaj tu pokopavajo člane cerkvenih združenj in verskih skupnosti nemškega izvora.

Deli s prijatelji