SVETI OČE

Papež je božal tigra in panterja

Objavljeno 21. junij 2016 11.41 | Posodobljeno 21. junij 2016 11.42 | Piše: U. S.

Svetega očeta Frančiška je navdušil mladi tiger. V Vatikanu na avdienci zabavljači z vsega sveta.

Sveti oče je užival v predstavah in pozdravil nastopajoče, tudi klovne. Foto: Reuters.

RIM – Papež Frančišek je na avdienci v Vatikanu sprejel cirkusante. Ti so za svetega očeta izvedli številne nastope in zanimive predstave, a zdi se, da ga je od vseh in vsega najbolj navdušil tiger.

Frančiška so skrbniki povabili, naj ga poboža, in čeprav se je sprva branil in se je zdelo, da bo ponudbo zavrnil, je vendarle zmagala ljubezen do živali. Ali pa radovednost, kako je stati blizu divje mačke. Papež je vstal in naredil nekaj korakov do živali, ki je takrat ravno lokala mleko iz stekleničke, stegnil roko in tigra pogladil, pol leta stara žival pa se ga je prestrašila in odskočila; no, papež je potem poskusil še enkrat in tokrat mu je uspelo, tigra je pobožal po glavi in hrbtu. Žival je potem do konca popila mleko, skrbniki pa so jo, ves čas privezano na povodec, odpeljali z odra. To ni bila edina divja mačka, ki jo je med avdienco od blizu videl papež, saj je božal tudi mladička črnega panterja.

Bili so tudi klovni, artisti in plesalke, člani cirkusov in potujoči zabavljači, ki se jim je papež zahvalil, ker nastopajo za revne in brezdomce, zapornike in neprivilegirane otroke, je poročal radio Vatikan. »Tudi to je sreča in sočutje, sejati lepoto in veselje v včasih mračnem in otožnem svetu.« Obenem je sveti oče cerkve in župnišča po vsem svetu pozval, naj se spomnijo na potujoče zabavljače, ki s svojimi nastopi povsod zabavajo ljudi, in njihove potrebe, ko bodo v njihovem kraju.

Deli s prijatelji