IMA DOVOLJ PODPORE

Pahor bo jutri predlagal menjavo za Bratuškovo

Objavljeno 18. avgust 2014 15.04 | Posodobljeno 18. avgust 2014 15.04 | Piše: A. L.

Na podlagi stališč vodij predsednik republike ocenjuje, da ima zmagovalec letošnjih parlamentarnih volitev Miro Cerar zadostno podporo za izvolitev na položaj predsednika Vlade RS.

»Imajo ga za neškodljivo budalo, vendar je gnev do njega vseeno velik, saj je samovoljno kandidiral proti njihovemu favoritu,« je zapisal žvižgač s tožilstva.

LJUBLJANA – Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo jutri ob 13. uri svečano podpisal Predlog kandidature Mira Cerarja za predsednika Vlade Republike Slovenije (18. dan po tem, ko se je 1. avgusta 2014 konstituiral Državni zbor RS – v skladu z ustavnimi in poslovniškimi roki je imel na voljo za to odločitev 30 dni). Po svečanem podpisu predloga bosta predsednik republike Borut Pahor in kandidat za predsednika vlade dr. Miro Cerar podala izjavi za javnost, so danes sporočili iz kabineta predsednika.

Pahor je med 11. in 13. avgustom v skladu s svojimi ustavnimi pooblastili opravil pogovore z vodji vseh poslanskih skupin v novoizvoljenem DZ. Na podlagi stališč vodij predsednik republike ocenjuje, da ima zmagovalec letošnjih parlamentarnih volitev Miro Cerar zadostno podporo za izvolitev na položaj predsednika Vlade RS. O tem je obvestil predsednika SMC Mira Cerarja in predsednika DZ Milana Brgleza ter se z njima posvetoval o datumu vložitve predsedniškega predloga v DZ.

Deli s prijatelji