POMOTA

Ostrostrelec ju je ustrelil po nesreči

Objavljeno 04. marec 2017 08.46 | Posodobljeno 04. marec 2017 08.48 | Piše: U. S.

Policist, ki je skrbel za varnost francoskega predsednika, je zamenjal položaj.

Francoski predsednik je po strelih prekinil govor. Foto AP

PARIZ – Policist, ki je skrbel za varnost francoskega predsednika Françoisa Hollanda, je med njegovim govorom po nesreči sprožil orožje in ranil dva človeka. Hollande je prisostvoval odprtju železniške proge za hitri vlak Pariz–Bordeaux v kraju Villognon na zahodu države, ko so odjeknili streli. »Policist je po nesreči ustrelil natakarja in zaposlenega pri železnicah. Njune rane niso nevarne,« je povedal Pierre N'Gahane. »Naboj je enega oplazil po mečih, drugega pa zadel v nogo,« je povedal in pristavil, da sta bili žrtvi na območju za vipovce ob govorniškem odru.

Ko je policijski ostrostrelec, ki je stal na strehi kakih sto metrov od predsednika, ustrelil – zgodilo se je, ko se je hotel premakniti na drug položaj, varnostni zatič pa ni bil zapet –, je Hollande prekinil govor, dejal »Upam, da ni nič resnega« in čez nekaj trenutkov nadaljeval govor.

Žrtvi so oskrbeli kar tam, potem pa so ju gasilci prepeljali v bolnišnico, še prej je predsednik z njima spregovoril nekaj besed. Njune rane niso hude, je povedal N'Gahane in še, da preiskava že poteka. Po nekaterih informacijah naj bi ostrostrelec ustrelil tudi sebe, menda v stopalo.

To ni prvi incident, povezan s Hollandovimi govori. Ko je kandidiral za predsednika, je neka ženska vanj vrgla moko, ob drugi priložnosti pa je iz množice vanj priletel čevelj. Predsednik pravi, da tovrstni dogodki spadajo k t. i. (ne)varnosti pri delu, a so po dogodku z moko vendarle poostrili njegovo varovanje, namesto dveh varnostnikov so mu jih dodelili kar 14. 

Deli s prijatelji