USPEŠNA

Odvetnica obogatela s prodajo stare šare

Objavljeno 16. september 2015 12.05 | Posodobljeno 16. september 2015 12.05 | Piše: E. B.

Ebay praznuje dvajsetletnico delovanja, predstavila se je najuspešnejša prodajalka.

V njenem domu nikjer ni stare šare, vse, česar ni več potrebovala, je že zdavnaj prodala. Linda Lightman je najuspešnejša prodajalka na eBayu, ki jo je temeljito pospravljanje kleti in garaže pripeljalo do bajnega posla: zasluži 23 milijonov evrov na leto!

Znamenita prodajna spletna stran praznuje 20. obletnico, 53-letnica iz Filadelfije v Pensilvaniji pa je nedvomno prava zgodba o uspehu. »Večina ljudi ne ve, da je v njihovem domu v povprečju 52 predmetov, vrednih okoli 2500 evrov, ki čakajo na kupca,« je Linda ugotovila že pred 15 leti. »Seveda, ko očistiš svojega, se lahko lotiš še domov sosedov in prijateljev, saj so mnogi izjemno hvaležni za takšno posredništvo!« Nekdanja odvetnica se je najprej znebila sinovih starih videoigric, potem pa ugotovila, da ima mnogo preveč oblačil in modnih dodatkov. »Bila sem ljubiteljica mode, nekega dne pa sem spoznala, da me to nič več ne veseli. Garderobo sem si preuredila v nekaj tednih, po mojem uspehu pa so me za pomoč potem prosili še prijatelji.«

Prodaja po spletu ji je tako cvetela, da je opustila svojo odvetniško službo in ustanovila lastno podjetje. Zaposlila je kar 20 ljudi, tudi moža in sina, ki zdaj vsak dan pregledajo in na dražbi ponudijo okoli 5000 predmetov. Spletna stran, ki obratuje od leta 1995 in vsak dan pritegne 157 milijonov kupcev ter 25 milijonov prodajalcev ter ponudi več kot 800 milijonov izdelkov, je zdaj Lindin izjemni vir prihodka, a seveda, brez muje se še čevelj ne obuje. Američanka tako svetuje, da vsakdo potrebuje posebno poslovno strategijo. Preden ponudite izdelek, se morate torej dodobra podučiti o njem in podobnih ponudbah na spletu ter tako določiti ustrezno ceno, izbrati privlačno uporabniško ime, izdelek pospremiti z odličnimi fotografijami in temeljitimi opisi ter opredeliti prijazne pogoje nakupa in možnost pridobitve dodatnih informacij.

 

Deli s prijatelji