NEURJA IN ZAPRTE CESTE

Odhajate na jug? Premislite, Hrvatje svetujejo, da prestavite potovanje

Objavljeno 16. julij 2016 10.54 | Posodobljeno 16. julij 2016 10.59 | Piše: K. K.

Pod Velebitom so danes izmerili najmočnejše udare burje v tem letnem času v zadnjih 12 letih.

Nevihta pred obalo Splita septembra 2014.

ZAGREB Zaradi močne burje in požarov iz Hrvaškega avtokluba opozarjajo na izrazito otežen promet na območju predora Sveti Rok v smeri Zagreba in Šibenika na glavni avtocesti proti Dalmaciji. Voznikom celo svetujejo, naj, če je mogoče, prestavijo potovanje. Celotno opozorilo Hrvaškega avtokluba si preberite v galeriji zgoraj.

Izredno opozorilo!

Izdali so izredno opozorili, v katerem poročajo, da so zaradi orkanskega vetra zaprte ceste: A1 med križiščem Gornja Ploča in Posedarje, Paški most i DC54 MaslenicaZaton Obrovački. Zaradi gostega prometa so na avtocesti A1 kolone vozil na križiščih: v smeri SplitGornja Ploča (5 km), Sveti Rok (2 km), Maslenica (3 km), ZagrebZadar 2 (11 km) in Posedarje (3 km).

Pod Velebitom so danes izmerili najmočnejše udare burje v tem letnem času v zadnjih 12 letih. Včeraj so dosegli tudi do 148 km/h na viaduktu Božići, medtem ko je bil sunek burje na mostu Maslenica 132 km/h. Napovedujejo, da tudi danes obstaja velika verjetnost zapiranja ceste zaradi burje.

Uporabnike avtoceste zato prosijo, naj stanje na cestah preverjajo sproti. Prosijo tudi za potrpljenje.

Razmere poslabšujejo še požari, eden je izbruhnil ob avtocesti, drugi na obvozu, kar je otežilo preusmeritve z avtoceste.

Deli s prijatelji