KRUTO

Od poroda v komi, hčerke Marije (3) ne prepozna

Objavljeno 21. marec 2013 15.16 | Posodobljeno 21. marec 2013 15.18 | Piše: A. K.

Usoda je hotela, da je Danijela rodila punčko Marijo (3), ki se nikoli ni igrala niti pogovarjala s svojo mamico.

Vesna je prepričana, da so za stanje njene hčerke Danijele krivi zdravniki.

INĐIJA – Danijela Kovačević (20) je bila še pred tremi leti živahno dekle, ki se je kljub svojim rosnim letom veselilo svojega prvega otroka. Težave so se začele, ko so jo sprejeli v porodnišnico. Čeprav je bila pripravljena na porod, so ji carski rez naredili šele čez slabe tri ure.

Mlada mamica je naslednje jutro potarnala, da se slabo počuti, a jo je osebje zavrnilo, češ da je razvajena. Imela je povišano telesno temperaturo, zdravnikom pa je povedala, da ne čuti leve strani telesa. Dobila je sepso in zdravniki so ji morali odstraniti maternico. Kmalu je zaradi komplikacij padla v vigilno komo, ki sicer ni stanje popolne kome, saj lahko zapira in odpira oči, a z njo ni mogoč noben stik.

Deklica sprašuje po mamici

»Ne govori in nikogar ne prepozna. Včasih se nasmeje ali zajoka,« je povedala Danijelina mati Vesna Drašković, ki od hčerinega poroda skrbi za svojo vnukinjo Marijo. Ta ves čas sprašuje, zakaj je mamica ne objame in se z njo ne pogovarja. Vesna je prepričana, da je koma njene hčere posledica malomarnosti zdravnikov.

Edino upanje operacija v Nemčiji

Starši za Danijelino bivanje v bolnišnici Borivoje Gnjatić mesečno plačujejo skoraj 890 evrov, a zaradi slabega finančnega položaja s plačili velikokrat zamujajo. Edino upanje, da bi mala Marija kdaj spregovorila s svojo mamico, je operacija v Nemčiji, a ta stane vrtoglavih 120 tisoč evrov, še dodaja Danijelina mati.

Deli s prijatelji