STARŠI V ŠOKU

»Oči, poročila se bom s serijskim morilcem«

Objavljeno 12. julij 2014 23.08 | Posodobljeno 12. julij 2014 23.08 | Piše: A. K.

V Kalifornijo se je preselila pred sedmimi leti, Mansona pa v zaporu obiskuje vsako soboto in nedeljo.

LOS ANGELES – Pred osmimi meseci je 26-letna Afton Burton pretresla družino in prijatelje. »Očka, poročila se bom s Charlesom Mansonom,« je sporočila očetu, ki še vedno ne more verjeti, da je njegova hči zaljubljena v enega največjih zločincev v zgodovini ZDA.

Romanco skrivala dolga leta

Phil Burton (45) je v enem od intervjujev povedal, da se svoji hčerki ne bo odpovedal, a se njene poroke z 79-letnim Mansonom ne bo udeležil. Povedal je še, da je njegova hči romanco z morilcem skrivala dolga leta, kar ga je presenetilo še bolj kot novica, da je zaljubljena vanj. Kljub temu s hčerko ostaja v dobrih odnosih. »Nikoli se ne bom odrekel hčerki. Svoje otroke imam raje kot svoje življenje. Vem, da nas ima tudi ona rada,« je povedal Burton.

Upornica

V Kalifornijo se je Afton preselila pred sedmimi leti. Od svojega 17. leta naj bi bila obsedena z Mansonom. »Če bi lahko vrnil čas nazaj, bi ji to seveda preprečil. Toda ko se je odločila preseliti, je bila stara 18 let,« pravi mladenkin oče. Prepričan je, da je njegova hči odšla od doma, ker je »upornica že od najstniških let«.

»Pri njenih 17 letih je v življenje vstopil Charles Manson in očitno je našla pri njem odgovore na svoja vprašanja,« dodaja Burton, ki je prepričan, da je bila njegova hči za serijskega morilca lahek plen. Zadeve so se menda začele odvijati s svetlobno hitrostjo, ko se je Afton odločila napisati seminarsko nalogo, v kateri je morala opisati znano osebnost. Odločila se je za Mansona ...

Manson je doma

Kmalu mu je začela pošiljati pisma v zapor, on pa ji je odpisal. Pisma je kmalu odkrila njena mati. »Nismo vedeli, da je v stiku z njim, bili smo popolnoma osupli,« je povedal Burton. Njihovi nočni mori pa ni bilo videti konca. Afton je namreč družino pozneje obvestila, da bo postala morilčeva žena.

Mansona v zaporu obiskuje vsako soboto in nedeljo, prav tako skrbi za spletne strani, na katerih se piše o njem. Burton in njegova žena sta se sprijaznila s hčerkino odločitvijo, a pravita, da Manson v njunem domu nikoli ne bi bil dobrodošel. »Nikoli ne bo zapustil svoje celice in meniva, da si tega niti ne želi. Manson je doma,« je dodal. 

10 dosmrtnih kazni za 10 umorov

Manson, ustanovitelj in voditelj kulta Manson Family, ki je bil ustanovljen v San Franciscu 1967, je med drugim odgovoren za umor Sharon Tate, prve žene filmskega režiserja Romana Polanskega. Napovedal je krvavo revolucijo in vodil satanski kult, ki je moril po njegovih zapovedih. Obsojen je bil na smrt v plinski celici, a ker je bila smrtna kazen v Kaliforniji ukinjena, se je spremenila v 10 dosmrtnih zapornih kazni za 10 umorov. Manson je trenutno v ječi Corcoran State Prison v Kaliforniji.

Deli s prijatelji