OGORČENJE

Oče morilca Džihadija Johna: J**** se! Upam, da boš umrl

Objavljeno 04. marec 2015 11.09 | Posodobljeno 04. marec 2015 11.11 | Piše: S. N.

V službo ne hodi, saj ga je sram. »Strah ga je, kaj bodo ljudje rekli. Niti v džamijo si ne upa,« je še pristavil Meshaal.

LONDON – Zloglasni klavec Džihadi John od avgusta lani obglavlja tujce, ki so padli v roke Islamske države. Avgusta lani je usmrtil ameriškega novinarja Jamesa Foleyja, potem še ameriškega novinarja Stevena Sotloffa, britanskega humanitarca Davida Hainesa, britanskega taksista Alana Henninga, humanitarca Abdula-Rahmana Kassiga, za konec pa še Japonca Haruna Jukavo in Kendžija Gota.

Ogorčeni oče

Pred dnevi so ugotovili, da gre za v Kuvajtu rojenega 26-letnega Britanca Mohammeda Emwazija, ki se je pri šestih letih preselil na Otok. Nad sinovim početjem je upravičeno zgrožen tudi njegov oče Jassem. »Pes, žival in terorist,« so besede, s katerimi je opisal svojega sina, za katerega preprosto ne najde lepih besed.

Ni mu oprostil

O očetu in sinu je za Telegraph spregovoril očetov dobri prijatelj Abu Meshaal. Zatrdil je, da je sin prosil očeta Jassema, da mu oprosti, ker se je odločil za odhod v džihad v Sirijo. »J**** se! Upam, da boš umrl, preden prideš v Sirijo,« mu je menda odvrnil prizadeti oče.

Klical ga je in rotil

Jassema je sinovo početje povsem zlomilo, nedavno razkritje, da je skrivnostni surovi klavec prav njegov sin, pa je bilo velika katastrofa za družino. »Ves čas je jokal in žalil sina. Rekel je, da ga je celo klical v Sirijo in nagovarjal, da se vrne v normalno življenje, a ga sin ni želel poslušal. Na koncu se je oče predal in mu zabičal, naj zgori v peklu,« je družinsko dramo opisal Meshaal.

Sram ga je

Emwazijevega očeta so večkrat zaslišale tudi kuvajtske obveščevalne službe. V službo ne hodi, saj ga je sram. »Strah ga je, kaj bodo ljudje rekli. Niti v džamijo si ne upa,« je še pristavil Meshaal.

Deli s prijatelji