V HLAPIH

Obamovega varnostnika, ki se je onesvestil, poslali domov

Objavljeno 26. marec 2014 12.38 | Posodobljeno 26. marec 2014 12.38 | Piše: STA, K. K.

Druga dva so poslali domov, ker nista preprečila incidenta.

Trije varnostniki so bili del skupine, ki neposredno varuje ameriškega predsednika, eden od njih pa naj bi bil celo vodja.

WASHINGTON, BRUSELJ – Tri pripadnike ameriške tajne službe, ki so bili pristojni za varovanje ameriškega predsednika Baracka Obame med njegovim obiskom na Nizozemskem, so poslali domov zaradi »disciplinskih razlogov«, danes piše ameriški časnik Washington Post. Trojica je morala domov, ker se je eden od varnostnikov napil in onesvestil na hodniku hotela v Amsterdamu.

Nista preprečila incidenta

Trije varnostniki so bili del skupine, ki neposredno varuje ameriškega predsednika, eden od njih pa naj bi bil celo vodja. Druga dva so poslali domov, ker nista preprečila incidenta, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Tiskovni predstavnik ameriške tajne službe Ed Donovan teh navedb ni želel komentirati. Potrdil je le, da so trojico poslali domov in da bodo začeli preiskavo. Dodal je, da varnost predsednika ni bila ogrožena.

Več so jih odpustili

Gre za novega v vrsti škandalov, ki so jih zakuhali ameriški tajni agenti. Tako so dva agenta leta 2013 umaknili iz neposrednega varovanja predsednika Obame zaradi navedb o spolnem nadlegovanju. Leta 2012 so se agenti znašli v središču pozornosti, ker naj bi najeli prostitutke in se divje zabavali v kolumbijski Cartageni. Takrat so odpustili več agentov, nato pa vzpostavili nova pravila.

 

Deli s prijatelji