ZABAVNO

Obamarama in disputin

Objavljeno 15. november 2014 16.56 | Posodobljeno 15. november 2014 16.57 | Piše: E. B.

Avstralski gastronomski sprejem ob vrhu G20.

Srečanja na najvišji politični ravni običajno spremlja tudi kulinarično razvajanje, Avstralci pa so se zajetnega projekta lotili nekoliko drugače. In nedvomno duhovito!
Mojstri gastronomije iz Brisbana so v zadnjih mesecih kar tekmovali, kdo bo pogostil politično smetano, ki bo med vrhom G20 pri njih še do konca tedna, poraženci, ki so se lahko samo pod nosom obrisali za takšno čast, pa specialitete marljivo ponujajo navadnim smrtnikom. Predvsem hitra prehrana v duhu najvplivnejših svetovnih voditeljev med visokim obiskom navdušuje goste, željne izvirnih poslastic, prodajne uspešnice pa bodo nedvomno na voljo še dolgo, denimo: restavracija Windmill & Co ponuja the big obama burger. Resnično zajeten burger za 25 avstralskih dolarjev, visok neverjetnih 27 centimetrov, s kar dvema debelima kosoma govedine, tremi rezinami sira, pečeno čebulo, špinačo, paradižnikom in gorčico, bi gotovo odobrila tudi prva dama, poudarja ponudnik, kajti vse sestavine naj bi izvirale iz organske reje in pridelave! Komur je zanimivejši ruski predsednik, pa se bo verjetno raje ogrel za the big bad vlad: velikanski burger s piščančjim mesom in ocvrtim krompirčkom ponuja veriga Burger Urge.

Pravo gastronomsko-politično doživetje oglašuje Alfred & Constance Bar, ki se ponaša predvsem s tematskimi koktajli, za nocoj pa pripravlja celo zabavo Obamarama Tiki party! Navdušenci se bodo lahko nasitili z obamarama burgerjem in odžejali z ananasovim koktajlom big O: na veselico brez primere je seveda vabljen tudi glavni junak, a če ga ne bo, ga bo uspešno nadomeščala kartonasta oblika v naravni velikosti. In seveda, za skromno plačilo se bo lahko vsakdo fotografiral z ameriškim predsednikom.

Zabavo pripravljajo tudi v Pony Dining Baru, kjer so ponosni predvsem na pijačo disputin putin, katere glavna sestavina je seveda vodka, The Bacchus Brewing Co pa bo točil 20 vrst piv, ki ob posebni priložnosti nosijo prav posebna imena, denimo imperialist za kitajske oboževalce in red army za ruske, ljubitelji ZDA pa se bodo lahko odžejali s – kikirikijevim maslom. 

Deli s prijatelji