VLADA IMENOVALA

Novo ime na čelu urada za komuniciranje

Objavljeno 27. november 2015 17.35 | Posodobljeno 27. november 2015 17.55 | Piše: T. Pa.

Vlada je za direktorico imenovala Kristino Plavšak Krajnc.

Kristina Plavšak Krajnc.

LJUBLJANA – Vlada je na današnji seji izdala odločbo, s katero so mag. Kristino Plavšak Krajnc imenovali za direktorico Urada Vlade RS za komuniciranje (Ukom) za dobo petih let, in sicer od 1. 12. 2015 do najdlje 30. 11. 2020, z možnostjo ponovnega imenovanja, je sporočil generalni sekretariat vlade.

Javni natečaj je bil objavljen na spletnih straneh ministrstva za javno upravo 23. 9. 2015, strokovna komisija pa je nato ugotovila, da je najprimernejša kandidatka za ta položaj mag. Kristina Plavšak Krajnc.

Diplomirana novinarka in magistrica mednarodnih odnosov

Krajnčeva je univerzitetna diplomirana novinarka in magistrica mednarodnih odnosov, trenutno zaposlena kot vršilka dolžnosti direktorice v Ukomu. Svoje delovne izkušnje je pridobila v Službi za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje na ministrstvu za kulturo, pred tem pa tudi kot svetovalka komisarja Sveta Evrope za človekove pravice na področju komunikacij in odnosov z mediji. Med drugim je bila vodja projekta predsedovanja Slovenije svetu ministrov za kulturo jugovzhodne Evrope (CoMoCoSEE) ter vodja financiranega projekta EU za promocijo otrokovih pravic in izboljšanje izobraževalnih praks na to temo Evropa za otroke – Evropa z otroki.

Aktivna na področju humanitarne pomoči in mednarodnega sodelovanja

V letih 2008–2010 je opravljala naloge direktorice Informacijskega urada Sveta Evrope v RS. Od januarja 2006 do decembra 2007 je bila svetovalka predsednika republike za sodelovanje z nevladnimi organizacijami, v letih 1996–2000 pa svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostjo. V letih 2004–2011 je kot zunanja strokovnjakinja sodelovala v različnih financiranih projektih UNDP in EU za krepitev nevladnega sektorja, vzpostavljanja civilnodružbenih mrež in njihovo krepitev prek komunikacijskih, ozaveščevalnih in izobraževalnih dejavnosti; aktivna je bila zlasti na področju humanitarne pomoči in mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Deli s prijatelji