NOVA METLA

Nova hrvaška predsednica: Polovico bom odpustila

Objavljeno 13. januar 2015 16.59 | Posodobljeno 13. januar 2015 17.00 | Piše: K. K.

V protokolarno vilo na Pantovčak se ne želi seliti.

Urad si želi na Visoki ulici in ne na Pantovčaku.

ZAGREB – Z izvolitvijo nove hrvaške predsednice Kolindo Grabar Kitarović prihajajo težki časi za zaposlene v uradu hrvaškega predsednika. Zmagovalka volitev, ki sicer funkcije še ni prevzela, se namreč v protokolarno vilo na Pantovčak ne želi seliti, ampak pravi, da bo uradovala na Visoki ulici na zagrebškem Gornjem gradu. Gotovo je za zaposlene še bolj stresna zmagovalkina napoved, da bo delala s pol manj zaposlenimi.

Na udaru tudi vlada

Sicer pa je bodoča hrvaška predsednica, ki je v nedeljo premagala dosedanjega predsednika Iva Josipovića, ki je sicer veljal za favorita, kritična tudi do vlade. Svoje prve poteze, ko bo prevzela predsedniški položaj, opisuje: »Spodbudila bom sejo vlade, na kateri se bo delalo za izhod države iz krize. Če se ugotovi, da ta vlada tega ni sposobna, bom spodbudila predčasne volitve.« Sosedje bodo sicer v vsakem primeru letos odšli na parlamentarne volitve.

Premier Zoran Milanović, ki je sicer podpiral svojega političnega somišljenika Josipovića, Grabar Kitarovićevi ob zmagi sploh ni poklical. Grabar Kitarovićeva je njegovo ravnanje komentirala kot nedopustno, saj si premier na tak način ne more privoščiti žaliti hrvaških državljanov in ignorirati njihove volje.

 

Deli s prijatelji