DRAGO

Nova frizura, prazna denarnica

Objavljeno 09. julij 2016 19.22 | Posodobljeno 09. julij 2016 20.01 | Piše: L. K.

Moško striženje, vključno s pranjem las in britjem, na Visu stane 60 evrov.

Fotografija je simbolična.

KOMIŽA – Če nameravate tam preživeti počitnice, je Komiža (na otoku Vis) naravnost pravljično in še kako priporočljivo mesto! Če pa si želite tam urediti svojo pričesko, to odsvetujemo.

Nezahtevno moško striženje, vključno s pranjem las in britjem, vas bo stalo reci in piši kar 450 kun oziroma 60 evrov! Takšen račun je dobil zadnjič v roke postriženi Norvežan in bil čisto iz sebe. Čeprav prihaja iz ene najbogatejših držav na svetu, tako dragega striženja še ni videl.

Da je to doživel, je moral skoraj 2000 kilometrov daleč, vse do komiškega frizerskega salona Zoky, kjer škarje in glavnik suvereno vihti lastnik salona Zoran Repanić.

»Res je, nisem mogel verjeti, da je bila cena frizerske storitve tako visoka!« je še pod vtisom tistega pregrešno visokega računa pripovedoval svetlolasi Norvežan. »Čeprav sem s cmokom v grlu vseeno plačal, sem šel račun vendarle pokazat še nekaterim domačinom. In res, tudi lokalci so bili vidno zgroženi...«

Zanimivo, da v Splitu podobno striženje stane okoli šest ali sedem evrov, je to res mogoče, da kar desetkrat manj kot na Visu? »Veste, takšne so pač moje cene,« se je branil podjetni frizer Zoran Repanić. »Če ne verjamete, si preberite moj cenik! Ta je enak tako za domačine kot za tujce.« In nadaljeval: »Toda zavedajte se, pri meni ne dobite zgolj striženja, ampak še masažo lasišča in ramen, med britjem vam bom zmasiral lica in vrat. Ves tretma traja kar polno uro in pol, zato pa tudi takšna cena! Da ne boste mislili, da lažem: striženje je 25 evrov, pranje in sušenje vaših las 15 evrov, britje pa 20 evrov, če torej seštejemo, boste opazili, da Norvežana nisem nategnil!« Repanić je prepričan, da bi morale biti njegove cene tako ali tako še višje!

Če smo ga torej pravilno razumeli, iz njegovega salona pridete pomlajeni, najlepši in s povsem prazno denarnico! To, da je Norvežanu izdal račun ob 23.18, pa četudi je tedaj že zdavnaj zaprl vrata svojega salona, je zanj v turistični sezoni nekaj povsem normalnega. »Poleti delam tudi do enih zjutraj, petek ali svetek, Komiža je vendarle turistično mesto!«

Repanić ima seveda povsem prav. Komiža je dejansko turistično mesto, ki pa si ga bo dotični Norvežan zapomnil le po najnovejši turistični atrakciji: najdražjem striženju! 

Deli s prijatelji