V BOLNIŠNICI

Nosečnica iz Aurore rodila

Objavljeno 27. julij 2012 10.18 | Posodobljeno 27. julij 2012 10.18 | Piše: Emanuela Bubanj

Američanka, ki si je usodnega Batmana ogledala v zadnjih dneh nosečnosti, je rodila zdravega dečka.

Mati in otrok se po porodu počutita odlično, očka je v komi. Foto: Reuters

DENVER – Katie in Caleb Medley sta se odpravila še na zadnji zmenek pred prihodom prvorojenca, zdaj pa tričlanska družina leži v bolnišnici: mamica in sinček uspešno okrevata po porodu, oče pa se bojuje za življenje.

Zakonca sta bila namreč med tistimi nesrečnimi gledalci najnovejšega filma o Batmanu v usodni kinodvorani v Aurori v Denverju, nad katere se je brutalno spravil 24-letni James Holmes, napravljen v zlobnega junaka Jokerja: 21-letna Katie se je kroglam, ki so švigale po prostoru, k sreči izognila, njenega Caleba pa je ena zadela v oko. Ostal je brez očesa, koliko so poškodovani njegovi možgani, pa bo znano šele, ko ga prebudijo iz umetne kome.

Katie in sinček Hugo Jackson ga redno obiskujeta na oddelku za intenzivno nego, kjer bo predvidoma še štirinajst dni, in kot so povedali zdravniki, se mu je že ugodno dvignil krvni pritisk in pospešil srčni utrip, Caleb pa je svoji ženi že stisnil roko. A dolgoročne napovedi za 23-letnika kljub temu niso ravno obetavne. Skoraj gotovo bo utrpel trajne posledice, povedo njegovi domači, ki jih povrhu bremeni še nadloga, še predobro znana številnim Američanom: Medleyjeva namreč nimata zdravstvenega zavarovanja, zato bi utegnili bolnišnični stroški, stroški za nadaljnje zdravljenje in operacije ter rehabilitacije nanesti kar dva milijona dolarjev. Njuni prijatelji in Calebovi sodelavci, umetniki iz gledališča, kjer se želi uveljaviti kot stand up komik, so zato sklenili, da bodo mladi družinici pomagali po najboljših močeh, za zbiranje denarnih prispevkov pa so odprli tudi spletno stran, kjer se je že v nekaj dneh nabralo skoraj 200.000 dolarjev.

Deli s prijatelji