(NE)HUMANITARNO

Nora (5) je mrtva. Kam je izginil zbrani denar?

Objavljeno 29. oktober 2013 17.51 | Posodobljeno 29. oktober 2013 17.51 | Piše: D. P.

V organizaciji Hrabri otrok molčijo, predsednica Jasminka Žužić pa je dekličino mater in soustanovitelja organizacije Alena Kocića izključila iz nje.

Nora Šitum.

ZAGREB, ZADAR – Sedem mesecev je od dne, ko je v Združenih državah Amerike umrla petletna deklica Nora Šitum. V Ameriko je odšla po zdravje in na operacijo, a je bilo zanjo prepozno, bolezen pa premočna.

Hoteli so graditi

Kljub temu pa je s svojim hrabrim bojem pritegnila izjemno pozornost ter potrkala na srca ljudi iz vsega sveta. Organizaciji Hrabri otrok je uspelo zbrati precej sredstev, starši pokojne deklice pa so želeli, da se z njim zgradi posebna hiša za bolne otroke in njihove starše.

Izključena

Ti so zdaj ogorčeni, ker še danes ni znano, koliko denarja se je v resnici zbralo. V organizaciji Hrabri otrok molčijo, predsednica Jasminka Žužić pa je dekličino mater in soustanovitelja organizacije Alena Kocića izključila iz nje. 

A ne bo ostalo le pri tem, mati pokojne deklice naj bi namreč že danes predstavila svojo plat zgodbe. Izvedeti želi točne podatke o tem, kam je šel denar, ki so ga prispevali dobri ljudje.

Deli s prijatelji