BABY BOOM

Njune peterčice rojene kot po maslu

Objavljeno 20. april 2015 18.06 | Posodobljeno 20. april 2015 18.06 | Piše: E. B.
Ključne besede: peterčice

V Teksasu so na svet v 29. tednu prijokale peterčice, prve v ZDA.

Prvič po letu 1969 je na svet obenem prijokalo pet deklic, prvič sploh pa so se peterčice rodile v ZDA: ponosna Danielle in Adam Busby sta si oddahnila, da je nosečnost vseskozi potekala brez zapletov, carski rez v 29. tednu pa je 12 strokovnjakov opravilo v pičlih štirih minutah.

Nadvse ponosna je tudi starejša sestra Blayke, ki že nestrpno čaka, da bodo Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate in Riley Paige v domači oskrbi: deklice so povsem zdrave, nekaj pomoči potrebujejo le pri dihanju, a se bodo po nekaj tednih zanesljivo okrepile in zapustile bolnišnico v Teksasu. »Presrečna sva in hvaležna bogu, da je šlo vse kot po maslu. Res, vse zasluge gredo bogu,« je ganjena povedala srečna mamica, ki je zanosila z biomedicinsko pomočjo in ki seveda neizmerno ceni tudi trud vsega medicinskega osebja in dobrotnikov, saj so ji ti v zadnjih tednih omogočili najboljšo zdravstveno oskrbo in številne denarne prispevke, s čimer bo lahko številni družini preuredila dom in kupila večji avtomobil. »Danielle je izjemno močna ženska, njena pozitivna miselnost je nedvomno pripomogla, da je nosečnost potekala brez zapletov,« je povedal vodilni porodničar dr. Alexander Reiter. »Deklice so ravno pravšnje teže, na svet so prišle dovolj močne, da lahko brez posebne pomoči napredujejo po pričakovanjih.« Triletna Blayke in nova peterica bodo kar velik zalogaj tudi za ponosnega očeta Adama, ki je prepričan, da so vse hčere del čudežnega načrta, ki ga je bog očitno začrtal za srečna zakonca: »Nikoli si nisem mislil, da nama bo bog namenil tako neverjetno pustolovščino! Deklice že kažejo svoj značaj: Riley Paige je izjemno živahna, Parker Kate je neverjetno mirna in sproščena, nenehno drema in se ne zmeni za okolico. Hazel Grace si z rokami ves čas ščiti obraz, verjetno je bila v trebuhu precej na tesnem. Olivia Marie in Ava Lane pa sta precej glasni. In ko jih je Blayke prvič videla, sva zajokala od sreče, bilo je neverjetno ganljivo. Ni veliko povedala, bila je precej zmedena, a jasno je bilo, da je izjemno vesela.«

V prihodnjih tednih bosta Busbyjeva končala preurejanje doma, potem pa se lotila nakupa avtomobila, kombija, pravzaprav. »Trenutno še zbirava denar, a mislim, da nam bo uspelo pravočasno. Vsekakor se pripravljamo na pestro življenje, neizmerno se veselimo!« je še sklenil Adam. 

Deli s prijatelji