SRAMOTNO

Nezaslišano: smetnjaki polni kruha in žemljic

Objavljeno 07. oktober 2013 16.03 | Posodobljeno 07. oktober 2013 16.03 | Piše: A. K.

Nekatere pesti huda lakota, drugi pa hrano mečejo v smeti.

Prizor, ki je razburil Slovence.

LJUBLJANA – Medtem ko nekatere pesti huda stiska in nimajo denarja niti za golo preživetje, kaj šele, da bi si privoščili kaj več, nekateri v kante za smeti mečejo hrano, ki bi jo nekateri z veseljem pojedli in potešili svojo lakoto.

Plesalec Sebastian je svojim oboževalcem pokazal fotografijo, ki je marsikoga osupnila in razjezila. »Kam gremo?!?!? Danes zjutraj pri pekarni! Dobro jutro, ti bolni svet,« je Sebastian zapisal pod fotografijo, ki prikazuje smetnjake, polne kruha in žemljic.

Jezni, a tudi žalostni

Prizor zavržene hrane je razžalostil marsikaterega Slovenca, zlasti ker si številni zaradi hude stiske ne morejo privoščiti svežega kruha, državo pa ves čas pretresajo zgodbe o lačnih otrocih, ki jim starši doma ne morejo nuditi toplega obroka in plačevati šolske malice.

»Po dva dni starih žemljah ne bo nihče zbolel. Očitno je lepše gledati nekoga, ki dobesedno nima za kruh, kot pa ga podariti. A ni lepo, ko lahko nekomu z malenkostjo polepšaš dan oziroma ga narediš sitega,« se vprašuje nekdo. Tudi drugi so podobnega mnenja.

»Če ne prodajo, naj raje dajo brezdomcem ali pa družinam, ki se komaj preživljajo. Grozno,« pravi neka Sebastianova prijateljica.

Podobno tudi pri nas

Čeprav fotografija ni bila posneta pri nas, temveč pri sosedih Avstrijcih, plesalec pravi, da se podobno dogaja tudi v Sloveniji. »Tudi v trgovinah pri nas v smeti zmečejo stran bizarne količine uporabnega kruha in ostale hrane. To, da gre za avstrijsko pekarno, ničesar ne spremeni, ker je situacija v Sloveniji enaka,« je prepričan Sebastian. 

Če ste opazili kaj podobnega, nam pošljite fotografijo.

Deli s prijatelji