VREMENSKA

Neurje pustošilo po avstrijski Koroški

Objavljeno 15. julij 2012 18.41 | Posodobljeno 15. julij 2012 18.41 | Piše: D. P., STA

V Borovljah je v 24 urah padlo skoraj 90 litrov dežja na kvadratni meter.

Nevihtno nebo nad Avstrijo.

CELOVEC – Na avstrijskem Koroškem se je zaradi dežja sprožilo več zemeljskih plazov, poleg tega pa obstaja nevarnost poplav. Več cest je zaprtih, v noči na nedeljo sta bila zaprta tudi prelaza Korensko sedlo in Ljubelj. V hidroelektrarni Labot na Dravi so medtem povečali pretok, da bi preprečili poplave.

Težave v prometu

Močne padavine so največ težav povzročile v prometu. Dež je minulo noč zalival ulice, sprožilo pa se je tudi več zemeljskih plazov, zaradi česar so imeli polne roke dela predvsem gasilci.

Zaprtih je bilo več cest. Na prelazu Korensko sedlo je minulo noč avtomobil iz Češke zapeljal na hudourniški nanos, pri čemer potniki niso bili poškodovani, avto pa so rešili gasilci. V Podljubelju je bil zbiralni bazen za vodo prenapolnjen, zato so cesto iz varnostnih razlogov zaprli, a so jo zjutraj za promet že odprli.

Poškodovani hiši

Na območju Špitala ob Dravi sta voda in blato poškodovala dve stanovanjski hiši ter bazen, v soboto zvečer pa je sunek vetra zrušil drevo v Šmohorju, ki je padlo na parkiran avtomobil in ga hudo poškodovalo.

V Borovljah je v 24 urah padlo skoraj 90 litrov dežja na kvadratni meter, v Celovcu pa nekaj manj kot 70 litrov, še piše APA.

Deli s prijatelji